Netatmo’s slimme Homekit-slot gebruikt fysieke nfc-sleutels

06 januari 2020 1 Minuut 0 Reacties
netatmo-slim-slot-homekit-ces-2020

Netatmo heeft een nieuw slim slot gepresenteerd. Het systeem biedt ondersteuning aan voor Apple Homekit en heeft drie fysieke nfc-sleutels. Met die sleutels kun je het slot snel open- en dichtdoen. Heb je ze niet bij je, dan ben je aangewezen op de Security-applicatie.

Slim slot van Netatmo met fysieke nfc-sleutels

Dat is dezelfde app die je ook gebruikt voor het beveiligingssysteem en de rookmelder van het bedrijf. Het slot en de sleutels worden Netatmo Smart Door Lock en Keys genoemd. Middels de app is het tevens mogelijk extra sleutels toe te voegen of sleutels te verwijderen op het moment dat een sleutel kwijt of gestolen is. Eén sleutel kan bovendien voor meerdere sloten (in hetzelfde als of op andere locaties) gebruikt worden. De nfc-sleutel werkt eigenlijk zoals een normale sleutel: je moet hem in de opening stoppen en draaien. Middels nfc wordt gecontroleerd of je de juiste sleutel hebt. Er is geen hands-free optie. Ook kun je het slot niet van een afstand openen.

Het systeem werkt op vier AAA-batterijen, die tot twee jaar meegaan. Je kunt het slot ook middels micro-usb van stroom voorzien op het moment dat je de waarschuwen negeert en de batterij dus helemaal leeg zijn.

Verder kun je uitnodigingen via mail, sms of WhatsApp versturen naar andere mensen, die met een versimpelde versie van de Netatmo-app toch je huis binnen kunnen komen. Hoeven ze niet meer naar binnen? Geen probleem, de toestemming kan zo ingetrokken worden. Het nieuwe slot van het Franse bedrijf moet eind 2020 beschikbaar zijn. Via bluetooth kan verbinding gemaakt worden met een Homekit-hub; alle gegevens met betrekking tot de nfc-informatie staan lokaal opgeslagen. De verwachting is dat de prijs ergens tussen de 350 en 400 euro zal liggen. Voor dat bedrag krijg je een slot, drie sleutels en de tools om alles te installeren. Drie extra nfc-sleutels kosten je mogelijk nog eens 100 euro.

Advertentie

Voor meer nieuws vanuit Las Vegas en over de CES-beurs die nu plaatsvindt, kun je terecht in ons nieuwsarchief.

Reacties (0)