Netatmo Slimme Video Deurbel onthuld tijdens CES 2019

07 januari 2019 3 Minuten 9 Reacties
Netatmo deurbel

De Franse fabrikant Netatmo heeft tijdens CES 2019-beurs in Las Vegas de Netatmo Slimme Video Deurbel onthuld. Wanneer er iemand aanbelt, dan kun je natuurlijk direct op je smartphone bekijken wie er voor de deur staat. Ook is er ondersteuning voor Apple Homekit.

Dit is de Netatmo Slimme Video Deurbel

Netatmo heeft zijn eerste slimme videodeurbel aangekondigd. Niet alleen kun je direct bekijken wie er voor de deur staat wanneer er wordt aangebeld, ook kun je meldingen krijgen wanneer er mensen rond het huis hangen. Belt er iemand aan, dan is het mogelijk een videogesprek op te starten. Het maakt dan uiteraard niet uit of je thuis bent of niet. De Netatmo Slimme Video Deurbel kan ook mensen herkennen en je dus op de hoogte brengen van onbekende personen. Vervolgens wordt er een video van deze gebeurtenis opgeslagen.

De Netatmo Slimme Video Deurbel beschikt over een luidspreker en microfoon, zodat je potentiële indringers kunt afschrikken wanneer ze worden gespot. Voor extra bescherming waarschuwt de Security-app je onmiddellijk op je smartphone als iemand de deurbel probeert te deactiveren of te vernielen. Verder heb je als gebruiker de controle over wat er wel en niet gebeurt en kun je meldingen en opnames uitschakelen op basis van je eigen voorkeuren. Ook kun je specifieke waarschuwingszones instellen, bijvoorbeeld de oprijlaan.

De Netatmo Slimme Video Deurbel waarschuwt je dan wanneer er iets in deze zones gebeurt. Het apparaat beschikt over een full hd-camera met een 160-graden groothoeklens. De hdr-functie van de camera past zich aan bij plotselinge veranderingen in het licht en zodat je duidelijk ziet wat er voor je huis gebeurt, ongeacht de lichtomstandigheden. Gezichten moeten helder in beeld kunnen worden gebracht, zelfs in het zonlicht, is de belofte. En met behulp van infrarood nachtzicht kun je de bezoeker zelfs in het donker en de avond zien.

Bekabeling, abonnement en compatibiliteit

Netatmo belooft verder dat de slimme deurbel snel te installeren is. De Netatmo Slimme Video Deurbel werkt met alle elektrische installaties, van 8-24 volt tot 230 volt (je hebt dus een bekabelde deurbel nodig). Vervolgens is het een kwestie van verbinding maken met je wifi-netwerk. Via de Netatmo Security-app op je smartphone, tablet, pc, Mac of Apple Watch heb je toegang tot alle functies, zoals: specifieke meldingen, toegang tot de livestream, oproep- en evenementgeschiedenis, opnames en opslag van hd-video’s.

De Netatmo Slimme Video Deurbel wordt geleverd met alle functies en video-opslag inbegrepen. Je hebt geen abonnement nodig en je maakt verder dus geen extra kosten om toegang te krijgen tot gegevens. Video’s en de oproepgeschiedenis van de Slimme Video Deurbel worden lokaal opgeslagen op een interne micro-sd-kaart. Je kunt ze automatisch laten overdragen en archiveren op je Dropbox-account of je persoonlijke FTP-server. Daarnaast is er end-to-end encryptie voor een ​​beveiligde overdracht van gegevens naar je smartphone.

De Slimme Video Deurbel van Netatmo is de eerste deurbel die werkt met Apple Homekit. Met Homekit ontvang je een rijke notificatie wanneer iemand aanbelt, kun je de Deurbel bekijken in de Home-app of aan Siri vragen wie er voor de deur staat. Ook kun je via de app de Slimme Video Deurbel verbinden met andere producten in je huis die gekoppeld zijn aan Apple Homekit. Zo kan de buitenverlichting bijvoorbeeld automatisch worden ingeschakeld om een ​​potentiële indringer af te schrikken. Ook is er ondersteuning voor IFTTT.

Beschikbaarheid

De Netatmo Slimme Video Deurbel is vanaf de tweede helft van 2019 verkrijgbaar.

Reacties (9)