‘Microsoft en Quanta werken nu aan een slimme speaker’

10 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
cortana-halo

Microsoft zou op dit moment met fabrikant Quanta werken aan een nieuwe slimme speaker, uiteraard met stemassistent Cortana aan boord. Wanneer de speaker precies wordt uitgebracht, is nog niet bekend. Maar het kan nog een tijdje duren.

Slimme speaker van Microsoft en Quanta

Winfuture schrijft dat Microsoft momenteel samenwerkt met Quanta aan een nieuwe slimme speaker. Het product zou zich momenteel nog in een vroeg stadium van ontwikkeling bevinden, waardoor het dus nog even kan duren voordat het op de markt verschijnt. Onder de motorkap zit naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 212-chip. Deze processor is voor smartphones ontwikkeld, maar werkt ook prima in slimme huisproducten vanwege zijn energiezuinigheid. De processor is geklokt op 1,3 GHz en heeft een Adreno 304-gpu.

Hoewel Cortana de stemassistent zal zijn, is het nog niet duidelijk of de naam van Microsoft op de voorkant komt te staan. Verder meldt Winfuture dat de slimme speaker niet per se op de markt hoeft te komen, maar ook kan worden gebruik als raammodel voor andere fabrikanten. Mogelijk introduceert Microsoft tevens niet functies voor Cortana, waar we al een tijdje niets over gehoord hebben, maar ook daarover is nog niets bekend. Op dit moment kun je alleen de Harman Kardon Invoke met Cortana aan boord kopen.

Reacties (0)