Met Homey Energy krijg je inzicht in energieverbruik in huis

30 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
homey-energy

Homey introduceert Homey Energy, als onderdeel van Homey-versie 3.0.0. De update is vanaf nu beschikbaar voor alle gebruikers. Met Energy krijg je een overzicht te zien van het energieverbruik in huis. Ook kun je te zien krijgen hoeveel energie je huis opwekt.

Homey Energy geïntroduceerd

Er is nu een update beschikbaar voor Homey. Met Homey Energy krijg je te zien hoeveel energie je verbruikt en opwekt. Bovendien krijg je die informatie in realtime te zien. Mocht er dus wat veranderen, dan zie je dat effect meteen terug in de app. Ook kun je nu heel gemakkelijk achterhalen hoeveel energie apparaten gebruiken die in standbymodus staan en kun je mogelijk sluipgebruik tegengaan door de stekker van apparaten uit het stopcontact te halen. Daarnaast kun je die info leggen naast het normale gebruik van het apparaat.

Wanneer je Homey Energy selecteert, dan krijg je meteen een cirkel te zien op het beginscherm. Hier zie je hoeveel apparaten stroom gebruiken, welke apparaat het meest gebruikt en hoe dat in verhouding staat met de rest van het huis. Mocht je zelf slimme zonnepanelen hebben, dan is er ook een buitenste cirkel zichtbaar. Zo moet je in een oogopslag kunnen zien wat je produceert en bespaart. Bovendien is ero ondersteuning voor slimme meters, zodat je kunt achterhalen wat je Overig-gebruik precies is in huis.

Verder kun je met Homey Energy een overzicht te zien krijgen van batterijpercentages in apparaten, zodat je die op tijd kunt opladen. Moeten er nieuwe batterijen in, dan kan de app je precies vertellen welke je dan nodig hebt. Homey Energy is onderdeel van Homey v3.0.0 en Homey app v3.0.1.

Reacties (0)