Lyra Voice van Asus is meshrouter, speaker en smarthomehub in één

04 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Asus Lyra Voice (1)

De Taiwanese hardwarefabrikant Asus komt met een nieuwe meshrouter: de Lyra Voice. Het apparaat combineert straks drie functies: die van een wifirouter, smarthomehub en speaker. Wanneer het apparaat beschikbaar is en voor welk bedrag is nog niet zeker.

Alles-in-één

De Lyra Voice maakt onderdeel uit van de presentatie van Asus tijdens de CES 2019. De meshrouter is straks te verbinden met andere Lyra wifi-apparaten en dat maakt het mogelijk om een groot en dekkend wifi-netwerk op te zetten. Het grootste voordeel hiervan is dat er geen kabels aan te pas komen om een netwerk op te zetten.

Maar de Lyra Voice is dus veel meer dan ‘gewoon’ een meshrouter. Het apparaat is namelijk ook een smarthomehub die werkt met Amazon Alexa. Dat maakt het weer mogelijk om de router als speaker te gebruiken. Je hoeft Alexa alleen maar te vragen om een nummer af te spelen, of naar het weer, en ze voert je commando uit.

Lyra Voice van binnen

Asus voorziet de meshrouter van onder meer ondersteuning voor 802.11ac. Dat maakt wifi 5 mogelijk, waarvoor de router onder meer zes ingebouwde antennes heeft. Er zijn tegelijk wel een wan- en lan-poort ingebouwd. Afgezien daarvan biedt de meshrouter ook nog ondersteuning voor bluetooth 4.2.

Advertentie

Dat laatste is handig omdat het apparaat daarmee ook muziek af kan spelen vanaf bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Ingebouwd zijn twee 8W-speakers die verder ook dts-surround sound ondersteunen. Om de Alexa-opties mogelijk te maken, biedt de Asus-meshrouter een aantal microfoons. Die maken far-field-detectie mogelijk. Een speciale ingebouwde chip van Synaptics maakt het mogelijk om de nodige ruis in huis weg te filteren.

Asus wil het apparaat dit jaar uitbrengen. Tegen welke prijs of wanneer is niet bekend.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

Reacties (0)