LG presenteert draadloze stofzuiger CordZeroThinQ A9 die zichzelf leegt

06 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
LG CordZeroThinQ A9 Kompressor Plus

Tijden dat je telkens moeite moest doen om je draadloze stofzuiger schoon te maken zijn voorbij. LG's nieuwe ster CordZeroThinQ A9 doet het voor je.

Handig, zo’n draadloze stofzuiger, maar je hebt er alsnog extra werk aan: je moet het stof elke keer uit het reservoir verwijderen. LG heeft er een oplossing voor: het komt met een draadloze stofzuiger die zichzelf leegt. De stofzuiger heeft een lange naam: LG CordZeroThinQ A9 Kompressor Plus.

LG CordZeroThinQ A9 Kompressor Plus

LG CordZeroThinQ A9 Kompressor Plus heeft in zijn oplaadstation een volledig geautomatiseerd stofverwijdersysteem. Het is dus niet een kwestie van dat er iets wordt omgekieperd, de stofzuiger wordt dankzij een soort stofzuiger in het oplaadstation leeggezogen. Terwijl het apparaat oplaadt vult een afvalzakje zich met het stof dat hij net heeft opgezogen.

Hoewel het een interessante innovatie is, is het niet helemaal nieuw. iRobot Roomba i7 Plus kan het ook, maar dit is een robotstofzuiger. Samsung heeft met zijn Clean Station wel een manier om stof te verwijderen uit zijn draadloze stofzuiger, maar hiervoor moet je zelf eerst nog een handeling verrichten. LG is de eerste met een draadloze niet-robotstofzuiger die zichzelf kan legen zonder hulp.

Advertentie

De voorganger van LG CordZeroThinQ A9 Kompressor Plus

Zuigsysteem in oplaadstation

Vooral dat zuigsysteem is interessant, want iedereen die een draadloze Dyson heeft weet dat het een uitdaging is om al het stof goed uit de stofzuiger te verwijderen, zonder dat het weer door je huis dwarrelt. LG’s oplaadstation is voorzien van een touchscreen en er is ruimte voor de vele accessoires die bij de stofzuiger komen. Denk aan een spleetmondstuk, 2-in-1 combitool, huisdierenmondstuk en een elektrisch tapijtmondstuk en dweil.

Er kleeft wel één nadeel aan het apparaat: je moet wel af en toe de zak legen waarin de stofzuiger zijn stof deponeert. Het is ook de vraag wat die zakken gaan kosten, want speciale stofzuigerzakken zijn vaak erg duur in aanschaf. Het is ook nog onbekend hoe groot de zak is, dus hoe vaak je deze gemiddeld moet vervangen is nog een vraagteken. Het is ook nog niet bekendgemaakt wat de LG CordZeroThinQ A9 Kompressor Plus kost en wanneer hij wordt uitgebracht.

Bron LG


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)