Innr brengt vernieuwde versie Flex Light Strips ledstrips uit

02 juli 2020 2 Minuten 0 Reacties
Innr Flex Light ledstrip

Innr kondigt vandaag nieuwe versies van de eerder gelanceerde Flex Light Strips aan. Deze ledstrips voor binnenshuis zijn op verschillende punten aangepast om aan de wensen van kopers te voldoen, aldus het bedrijf zelf.

Volgens Innr is de ledstrip bijzonder populair, zeker wanneer deze beschikt over de Zigbee-standaard. Hierdoor kan de strip eenvoudig met andere controllers samenwerken, waaronder de Philips Hue bridge en de Homey hub. De eerste generatie Flex Light Strips van Innr is nu aan vervanging toe. De nieuwe generatie is vooral aan de hand van wensen van kopers van de eerste generatie verbeterd.

De eerste verbetering is eigenlijk een aanvulling. De eerste generatie ledstrip was namelijk alleen in een 4 meter-variant beschikbaar en er bleek veel vraag naar kortere versies. Er komt nu dus zowel een 2 meter- als een 4 meter-variant van de nieuwe generatie op de markt. De productnaam van deze nieuwe kortere versie is FL 120 C.

Net als bij het vorige model gebruiken de nieuwe producten een groot aantal ledjes (60 stuks per meter) voor een gelijkmatige lichtopbrengst. Zoals bij de meeste ledstrips is de lengte aan te passen; de strip is in te korten met een schaar. De nieuwe generatie komt daarnaast met een toename van de lichtopbrengst: de vier meter lange versie (FL 140 C) levert 200 lumen meer dan het vorige model. Daarnaast is er een versie die geen stekkeradapter heeft, maar gebruik maakt van een zogenaamde ‘LED driver’ met poolconnectoren. Dit maakt het gebruik van draadloos bedienbare LED-stripverlichting mogelijk op plaatsen waar geen stopcontact is. Directe verbindingsproducten zoals de FL 140 C / LD worden steeds populairder voor doe-het-zelf-projecten.

Advertentie

Verder is de kleurweergave verhoogd en ligt deze nu boven de 85 CRI, wat betekent dat de witte lichtkwaliteit van de strip beter is dan die van gewone gloeilampen. Je kunt elke kleur wit kiezen, van een zeer warme 1800K tot een zeer koude 6500K, en elke gewenste kleur uit een spectrum van 16 miljoen kleuren. De nieuwe Flex Lights kunnen ook dieper worden gedimd. De helderheid kan worden ingesteld tussen 0,1 procent en 100 procent.

Er worden in totaal drie nieuwe indoorproducten aangeboden:

  • FL 120 C (2 m RGBW – 49,99 euro)
  • FL 140 C (4 m RGBW – 69,99 euro)
  • Plug-vrije variant FL 140 C / LD (4 m RGBW – 69,99 euro)

Reacties (0)