IFTTT kondigt nieuwe functies aan voor Pro-abonnees

22 oktober 2020 1 Minuut 1 Reacties
ifttt-pro

Met IFTTT kun je zaken in huis automatiseren en met het Pro-abonnement kun je nog een stapje verdergaan. Er komen binnenkort meer opties aan.

IFTTT Pro mag rekenen op nieuwe functies

Het bedrijf achter de populaire dienst IFTTT kondigt aan dat we in de toekomst meer mogen verwachten van het onlangs gelanceerde Pro-abonnement. Omdat het team nu extra omzet genereert, is er ook ruimte voor het ontwikkelen van meer functies. Zo kun je binnenkort zelfgemaakte applets (dat zijn automatiseringen die je zelf ontwikkeld hebt) aanpassen en klonen. Dat niet alleen: applets die je van een ander gebruikt zijn eveneens aan te passen en te kopiëren, zodat je ook die functies op je eigen behoeften kunt afstemmen.

Abonnees op IFTTT Pro kunnen daarnaast binnenkort erop rekenen dat ze dezelfde actie meerdere keren kunnen uitvoeren binnen zo’n applet. Je kunt bovendien gemakkelijk voorwaarden toevoegen aan zo’n handeling middels een simpele user interface en er komt een optie aan waarmee je meerdere triggers, aanvragen en acties in één keer kunt selecteren.

De bovenstaande mogelijkheden zijn helaas dus nog niet beschikbaar, maar dat betekent niet dat er nu niets veranderd. In de sectie My Applets zul je zien dat het voortaan gemakkelijker is je applets te beheren. Wanneer je een zelfgemaakte IFTTT-applet gemaakt en daarna gearchiveerd hebt, dan ben je instaat die automatiseringen terug te halen. Het team laat weten dat mensen met een Pro-abonnement kunnen uitkijken naar andere managementfuncties, zoals het publiceren en tracken van die dingen.

Verder is het zo dat bepaalde beperkingen voor premium diensten verruimd zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk niet 25, maar vijftig tweets per dag geautomatiseerd te versturen. Hoe een dienst eruitziet is tegenwoordig ook heel belangrijk, omdat het de vindbaarheid van functies vergroot. Daarom is het ook goed om te zien dat IFTTT investeert in designers die de boel mooi maken.

Reacties (1)