Homepod ondersteunt meerdere gebruikers na downloaden 13.2-update (update)

31 oktober 2019 1 Minuut 1 Reacties
applehomepod

Er is nu een update beschikbaar voor de slimme speaker van Apple, de Homepod, met ondersteuning voor meerdere gebruikers. Daarnaast wordt er een gemakkelijkere manier geïntroduceerd waarmee je muziek verplaatst vanaf een iPhone.

Softwareversie 13.2 beschikbaar voor Homepod

Origineel bericht 29 oktober 2019 09:26

Er is nu een nieuwe softwareversie beschikbaar voor Apple Homepod. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is iOS 13.2 te downloaden voor je iPhone. De update voegt ondersteuning voor meerdere gebruikers toe. De slimme speaker kan stemmen onderscheiden en op basis daarvan informatie presenteren. Je kunt in totaal zes stemmen toevoegen, die allemaal toegang krijgen tot gepersonaliseerde antwoorden met betrekking tot mail, je agenda, muziek, berichten, geheugensteuntjes en meer.

Daarnaast is er een toffe functie geïntroduceerd die het overbrengen van muziek gemakkelijker maakt. Door je iPhone dicht bij de Homepod te houden, kun je muziek, podcasts en telefoongesprekken allemaal naar de speaker versturen. Verder moet Ambient Sounds helpen bij het in slaap vallen, door witte ruis te combineren met timers. Je kunt ook muziek opzetten in plaats van luisteren naar de ruis. Tot slot is er nu de mogelijkheid muziek aan specifieke scenes voor in huis toe te voegen, voor de juiste sfeer voor dat moment.

Wacht nog even met updaten

Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar voorlopig kun je het beste even wachten met het updaten van de Homepod. Gebruikers melden namelijk op Reddit, Twitter en verschillende websites dat de software de speaker gesloopt heeft. Sommige gebruikers zien een witte rand aan de bovenkant verschijnen, terwijl andere gebruikers het over een rode cirkel hebben. In beide gevallen is het zo dat de speaker niet reageert en dus onbruikbaar is — zelfs na het instellen van de fabrieksinstellingen. Apple werkt momenteel aan een oplossing.

Update 31 oktober 2019 09:15

Er is nu een nieuwe versie van de Homepod-software beschikbaar: Homepod 13.2.1. Deze update heeft alle hierboven genoemde versies en bevat een fix die ervoor zorgt de slimme speaker na het updaten bruikbaar blijft. Je kunt de update dus nu wel downloaden.

Reacties (1)