Google presenteert Google Home Hub: smart speaker met display

09 oktober 2018 2 Minuten 0 Reacties
Google Home Hub

Google heeft zojuist de Google Home Hub aangekondigd. Dit is een nieuwe toevoeging aan de Google Home-serie. Net als de normale slimme speakers in de serie heeft de Home Hub ook Google Assistant aan boord. Dit keer echter met een display van 7-inch.

Alle functies die je kent van de Home-speakers zijn ook op de Home Hub aanwezig. Dit keer alleen krijg je er direct beeld bij. Vraag de Home Hub naar je dag en je krijgt direct de weersverwachting op het scherm zien, terwijl je vervolgens de route naar je werk te zien krijgt, inclusief mogelijke files. Je hoort niet alleen de antwoorden van de Google Assistant, maar kunt ze ook direct zien. Google heeft diensten als Search, YouTube, Maps, Calendar en Google Photos aangepast voor de Google Home Hub, zodat je met één blik op het scherm kunt zien wat er speelt.

Het display beschikt over Ambient EQ om automatisch de juiste helderheid van het scherm in te stellen. Overdag de juiste helderheid om alles goed te kunnen lezen, terwijl het scherm in de avond juist zachtere kleuren laat zien. Via een sensor wordt het display automatisch aangepast aan het licht in huis. In tegenstelling tot vergelijkbare smart speakers met display, zoals de Amazon Echo Show, heeft de Google Home Hub geen camera aan boord. Videobellen is dus niet mogelijk. Misschien trekt het mensen over de streep die twijfelen over een dergelijke aanschaf vanwege de privacy, maar niet kunnen videobellen is wel een functie die andere apparaten wel bieden.

Smarthome bedienen met Home View

Uiteraard kun je ook het smarthome bedienen met de Home Hub. Het apparaat heeft een functie genaamd Home View, een soort dashboard waarmee je al jouw smarthome-apparatuur in huis kunt aansturen. Via de vernieuwde Home-app kun je straks tevens Home View gebruiken en het smarthome bedienen terwijl je onderweg bent.

Integratie met Google Photos

Dankzij integratie met Google Photos kun je de Home Hub gebruiken als een digitaal fotolijstje wanneer je het apparaat niet gebruikt. Via Live Albums kun je gemakkelijk foto’s van vrienden en familie instellen, zodat je direct de laatste foto’s van hun te zien krijgt op het scherm. Zijn ze op vakantie? Nog voordat ze weer thuis zijn heb jij alle foto’s al gezien op het display van de Home Hub.

De Home Hub zal op 22 oktober in de winkels liggen in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk voor een prijs van 149 dollar. Bij lancering zijn er vier kleuren beschikbaar: Green, Dark Grey, Pink en White. Wanneer de slimme speaker met display naar Nederland komt is nog niet bekend.

Reacties (0)