Google Assistent zal ook nieuws in spraakvorm gaan presenteren

07 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google Assistant

Google heeft laten weten dat de Google Assistent gesproken nieuwsberichten kan gaan aanbieden in samengestelde lijsten. Die lijsten wordt door kunstmatige intelligentie samengesteld op basis van je interesses.

Gesproken nieuwsberichten via Google Assistent

Binnenkort kan iedereen luisteren naar een lijst met samengestelde audionieuwsberichten via de Google Assistent. Deze lijsten worden door kunstmatige intelligentie samengesteld op basis van je interesses. De optie is nu beschikbaar voor een handjevol gebruikers en komt later dus naar iedereen toe. De lijst wordt opgesteld op het moment dat je dat aan de persoonlijke assistent vraagt. Je krijgt dan een overzicht van belangrijke nieuwsgebeurtenissen, evenals kleine updates op eerdere berichten die je voorbij hebt horen komen.

De berichten duren twee tot vijftien minuten. Via deze nieuwsdienst mag er geen muziek worden afgespeeld. Ook zijn advertenties en scheldwoorden niet welkom. Google vergelijkt deze nieuwsfunctie voor de Google Assistent als een radio die je altijd bij je hebt. De zoekmachinegigant werkt hiervoor samen met grotere publicaties, zoals The Associated Press, South China Morning Post en The Hollywood Reporter. Vooralsnog woont dat handjevol gebruikers alleen in de Verenigde Staten; nieuwsmedia kunnen zich nog aanmelden.

Op moment van schrijven is helaas niet bekend wanneer we deze nieuwsdienst in Nederland kunnen verwachten.

Reacties (0)