Google Assistent ondersteunt voortaan Tile-bluetoothtrackers

28 oktober 2019 1 Minuut 1 Reacties
GoogleHomeAssistent

De Google Assistent biedt voortaan ondersteuning aan voor de Tile-bluetoothtrackers. Zo kun je spullen met zo'n tracker sneller terugvinden. Naast de trackers van Tile worden ook de bluetoothtrackers van het merk Chipolo direct ondersteund.

Google Assistent en bluetoothtrackers

Hoewel de Google Assistent al in staat was met bluetoothtrackers om te gaan, is er nu een betere integratie aanwezig. Heb je er bijvoorbeeld eentje van Tile of Chipolo liggen, dan kun je voortaan rekenen op een veel diepere integratie met die handige accessoires. Je kunt bluetoothtrackers bijvoorbeeld gebruiken om spullen terug te vinden, zoals je sleutels of een portemonnee. Via het normale stappenplan van apparaten toevoegen kun je de Tile- en Chipolo-trackers toevoegen en vervolgens terugvinden met de Assistent.

Voortaan hoef je dan niet meer te vragen of je eerst met Tile of Chipolo kunt spreken, maar kun je direct vragen waar bijvoorbeeld je sleutels of portemonnee liggen. Het maakt ook niet uit of je dit doet op een smartphone of via een Google Home-speaker, de Google Assistent weet er wel raad mee. Voorlopig lijkt het erop dat dit alleen geldt voor de Engelssprekende Google Assistent. Dus als je dit wil gebruiken, dan moet je je Assistent opnieuw instellen. Ook kunnen er nog geen bluetoothtrackers van andere merken zo gebruikt worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Pruijssers

Pruijssers
12 december 2019 om 10:18

Hoe stel je het in

Inloggen