FWD Smart Living Project: alles over het bouwen van een slim huis

05 januari 2020 3 Minuten 0 Reacties
FWD SLP header post

Vanaf de periode maart - april starten we met de bouw van een smarthome, en het komende jaar nemen we jou mee in alle keuzes, installaties, koppelingen en toepassingen.

Het doel: het creëren van een smarthome zonder torenhoge budgetten en toegespitst op een daadwerkelijke toegevoegde waarde in het dagelijkse leven.

Waarom doen we dit?

Huizen worden alsmaar slimmer en je kunt inmiddels kiezen uit duizenden producten om je huis te automatiseren. Maar, het echte slimme huis en het echte automatiseren kan pas verwezenlijkt worden wanneer je het grondig aanpakt. Met name bij grote verbouwingen of nieuwbouw kun je als consument een grote slag slaan, maar wat je precies kunt doen, wat ervoor nodig is, wat het kost en hoe het precies werkt is vaak zeer onduidelijk. Er zijn zoveel systemen, termen en voorkeuren dat je als consument vaak zonder de juiste informatie en kennis richting één specifieke partij geduwd wordt. Denk aan de keukenboer die zijn keuken standaard van apparatuur van merk A voorziet of de installateur die standaard met systeem B werkt. Als consument weet je niet wat er zoal te krijgen is en zie je waarschijnlijk ook door de bomen het bos niet meer. Daar willen wij verandering in brengen.

Het FWD Smart Living Project

Samen met een groot aantal partners gaat FWD een nieuwbouwhuis compleet ‘smart’ gaan maken. We gaan een tot anderhalf jaar jaar mee in het proces van oriënteren, kiezen, vergelijken, installeren, programmeren en gebruiken. We laten zien wat de verschillende mogelijkheden zijn, wat de verschillende partijen te bieden hebben en waarom er bij de specifieke behoeften van deze nieuwbouwwoning voor de betreffende systemen gekozen is. Maar, met name ook wat de verschillende producten en systemen voor meerwaarde hebben en hoe ze met elkaar samenwerken voor een echt slim huis. Een belangrijk uitgangspunt van ons smarthome is een beperkt budget. Niet iedereen heeft tienduizenden euro’s klaarliggen om een huis van een premium domoticasysteem te voorzien. Wij pakken het dan ook anders aan, met producten die voor iedereen bereikbaar zijn en een systeem dat modulair is. Kortom, een systeem waar je met een klein budget al aan kunt beginnen en zelf kunt uitbouwen.

We willen laten zien wat je als consument kunt verwachten, van de eerste tekening tot aan het leven in een slim huis. Het eindresultaat moet één complete gids zijn over de mogelijkheden van het smarthome van vandaag de dag. En met de oplevering houdt deze gids niet op. Met deze volledige basis kunnen wij de komende jaren onafhankelijk laten zien hoe nieuwe producten in een slim huis tot hun recht komen.

Ben je benieuwd naar hoe wij het aanpakken, voor welke producten en technieken we kiezen en hoe het bouwproces verloopt? Houd dan de website de komende maanden in de gaten. Als alles volgens planning verloopt gaat de bouw in de periode maart – april van start en beginnen we dan ook met tweewekelijkse artikelen over de verschillende productgroepen en systemen. Houd vooral ook onze FWD Smart Living Project pagina in de gaten voor links naar alle artikelen, social media-kanalen en partners.

Volg het Smart Living Project

Volg het FWD Smart Living Project op de voet via Instagram of Facebook. Hier plaatsen we nu al regelmatig korte updates, foto’s en video’s over de bouw van het slimme huis.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)