Facebook werkt aan stemassistent met kunstmatige intelligentie

18 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
facebook-logo

Een Facebook-medewerker heeft bevestigd dat het bedrijf werkt aan een nieuwe stemassistent met kunstmatige intelligentie. De assistent zou echter niet in de markt worden gezet als alternatief voor Google Assistent, Siri en Alexa.

Nieuwe stemassistent van Facebook

Facebook heeft bevestigd dat het werkt aan een nieuwe stemassistent die is voorzien van kunstmatige intelligentie. Het nieuws verscheen eerst op CNBC en werd later tegenover de redactie van The Verge bevestigd. De assistent zal zich minder moeten gaan focussen op berichten versturen en meer op het bedienen van apparaten met een hands-free-ervaring. Het gaat dan ook om producten die het sociale netwerk zelf gemaakt heeft, zoals de Portal of Oculus Rift. Deze apparaten zou je dan met je stem of middels gebaren kunnen bedienen.

Door deze insteek is de kans groot dat Facebook, die het idee van een persoonlijke assistent die klaarblijkelijk niet heeft opgegeven, het product niet lijnrecht tegenover Amazon Alexa, Siri van Apple en de Google Assistent zet. Het sociale netwerk werkt al sinds 2018 aan de assistent, vlak nadat de stekker uit die andere assistent, genaamd M, werd getrokken. Het is nog niet bekend wanneer het bedrijf meer over de stemassistent naar buiten zal brengen en in welke mate mensen buiten Europa er gebruik van kunnen gaan maken.

Reacties (0)