Facebook is zijn persoonlijke assistant nog niet vergeten

21 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
facebook-aloha-logo

Dat Facebook werkt aan een eigen persoonlijke assistent is geen nieuws, maar we hadden er al een tijdje niets meer over geoord. Een fanatieke ontwikkelaar heeft zitten graven in de beschikbare bestanden van de stemassistent en heeft zo meer informatie over Aloha ontdekt.

Stemassistent Facebook wordt Aloha genoemd

Facebook zou al een flinke tijd werken aan een concurrent voor de Amazon Echo Show en heeft dat project, om duidelijke redenen, voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dit betekent niet dat het project stilligt, maar het betekent wel dat alle ontwikkeling buiten het publieke domein plaatsvinden. Jane Manchun Wong, een reverse engineer die al eerder nieuws naar buiten bracht, heeft nu ontdekt hoe de stemassistent er momenteel uitziet. Wong heeft haar bevinden gedeeld op dat andere sociale medium, Twitter.

Zoals je kunt zien is de stemassistent, met de projectnaam Aloha, nog behoorlijk basaal. Alleen de user interface, en wat spraak-naar-tekstfuncties, lijken momenteel te werken. Wong stelt, tegenover The Next Web, zich voor dat alleen mensen met een Facebook-medewerkersaccount volledig toegang kunnen krijgen tot de functies die nog beschikbaar zijn. Waarschijnlijk is Aloha gebouwd op de resten van M, de assistent van de Messenger-app. Het ziet er dus naar uit dat het bedrijf de stemassistent nog niet is vergeten.

Advertentie

Stemassistenten in Nederland

Hoewel de markt voor stemassistent in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en andere grote Europese landen inmiddels een grote markt heeft, is de markt nog behoorlijk beperkt in Nederland. Wanneer mensen hier stemassistenten gebruiken, dan gebeurt dat ook voornamelijk op telefoons, bijvoorbeeld met de Google Assistant of Siri. Cortana is helemaal niet populair in Nederland. Amazon Alexa heeft wel al een aantal commando’s voor Nederlanders, terwijl de verwachting is dat Google Home eind dit jaar naar Nederland komt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)