Devolo introduceert mesh-wifi-netwerk Devolo Magic tijdens IFA 2018

14 augustus 2018 2 Minuten 0 Reacties
devolo-magic-mesh-wifi

Devolo heeft een nieuw mesh-wifi-netwerk aangekondigd, genaamd Devolo Magic. Je maakt hiervoor gebruik van je stopcontacten. Magic kan overweg met onder meer videostreams in de 8k-resolutie, online en cloudgaming en virtualrealityapplicaties.

Dit is Devolo Magic

Devolo heeft officieel Devolo Magic onthuld, een nieuw mesh-wifi-systeem. Deze nieuwe productserie maakt gebruik van het bestaande elektriciteitsnetwerk van je huis (powerline) voor internetbereik in elke kamer en zorgt zo voor een stabiele verbinding. De Magic-adapters zijn uitgerust met de nieuwe generatie Powerline-technologie waarmee datasnelheden van maximaal 2.400 Mbps behaald kunnen worden – dat is dubbel zo snel als huidige Powerline-producten. Voor gebruikers betekent dit hogere snelheid, groter bereik en meer stabiliteit.

Je kunt producten via wifi of via de ethernetkabel aansluiten. Onderaan de Devolo Magic zitten namelijk twee aansluitingen voor ethernetkabels. En doordat Magic mesh-wifi ondersteunt, profiteren mobiele apparaten van nieuwe generatie wifi. Zo zorgen de adapters er automatisch voor dat smartphones, tablets en alle andere mobiele apparaten altijd verbonden zijn met het snelste toegangspunt en een zo snel mogelijke verbinding hebben. Dat werkt zo bij elk mesh-wifi-netwerk, dus ook bij de versie die Devolo nu uitbrengt.

Het installeren is simpel De eerste adapter wordt in een stopcontact geplugd en via een ethernetkabel aangesloten op de router. Daarna kun je zelf kiezen waar je de adapters plaatst. De apparaten detecteren elkaar automatisch en leggen een versleutelde verbinding. Als hulp bij de installatie is er de gratis Devolo Home Network-app. Deze app biedt gebruikers een handleiding voor de configuratie van het thuisnetwerk. De Magic-modellen zijn compatibel met alle routers en kunnen gebruikt worden met andere dLAN-adapters op dezelfde netvoeding.

Prijs en beschikbaarheid

Devolo Magic is verkrijgbaar in lan- en wifi-uitvoering. Devolo Magic 1 is het instapmodel voor de nieuwe productlijn. De Devolo Magic 1 WiFi Starter Kit is verkrijgbaar vanaf 149,90 euro. De adviesprijs voor de high-end Devolo Magic 2 WiFi Starter Kit is 199,90 euro. Beide pakketten zijn vanaf het vierde kwartaal van 2018 verkrijgbaar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)