Crestron TSR-310-afstandsbediening ondersteunt Apple Homekit

04 februari 2019 2 Minuten 0 Reacties
creston-tsr-310

Crestron maakt tijdens ISE bekend dat de Crestron TSR-310-afstandsbediening voortaan Apple Homekit ondersteunt. De fabrikant belooft daardoor dat de mogelijk van de Apple TV, Siri en natuurlijk Homekit optimaal kunnen worden benut.

Crestron TSR-310 ondersteunt Apple Homekit

Crestron, een grote fabrikant van verschillende smarthomeproducten, kondigt tijdens de ISE-beurs aan dat de Crestron TSR-310-afstandsbediening voortaan ondersteuning aanbiedt voor Apple Homekit. De nieuwe, naadloze integratie levert Crestron-gebruikers een belangrijk voordeel op: Apple TV-mediaspelers kunnen voortaan via ip worden bediend, met spraakbediening via de TSR-310-afstandsbediening met touchscreen en ondersteuning binnen het Crestron Home-besturingssysteem en SIMPL.

In ons overzicht van software voor je smarthome, waarin we kijken naar verschillende smarthomesystemen, komt Crestron goed uit de bus. Het systeem kent veel voordelen en heeft eigenlijk maar één groot nadeel: het kan aardig in de kosten lopen. Voor dat prijskaartje krijg je wel een platform dat zijn taken uiterst serieus neemt, waardoor het mogelijk is duizenden verschillende oplossingen, die nu beschikbaar zijn, samen te brengen. Inmiddels is het volgens onze collega’s van Hifi.nl een systeem dat zijn weerga niet kent.

Nieuwe DM NVX-netwerk-AV-oplossing

Ook heeft de fabrikant een nieuwe DM NVX-netwerk-AV-oplossing gepresenteerd, uiteraard voorzien van gloednieuwe processorstechnologie. In samenwerking met partners zoals Intel en intoPIX kon Crestron de beeldkwaliteit verbeteren – zo veel beter dat het verschil tussen DM NVX-video en een directe videofeed niet te zien zou moeten zijn. Net als de vorige generatie DM NVX is er geen latency en worden er meer videoformaten ondersteund dan door welke andere producent dan ook.

De nieuwe DM-NVX-E30 en DM-NVX-D30 kunnen alleen gecodeerd of gedecodeerd worden en ondersteunen hdmi-connectiviteit en analoge audio. Daarnaast kunnen alle huidige DM NVX-producten profiteren van de nieuwe processingtechnieken met één enkele gratis firmware-update. De nieuwe NVX is naast een verspreider van de 4k-resolutie in zestig frames per seconden en 4:4:4- en hdr-video ook een stuwer van audio, controle en usb 2.0 door één encode en decoder, waardoor de systeemkosten significant gereduceerd worden.

DM NVX gebruikt 802.1x-verificatie, AES-versleuteling en Active Directory-technologie om veiligheid op zakelijk niveau voor het product te leveren. En met het DM NVX Director-netwerkinstrument kun je duizend eindpunten voor de DM NVX configureren en uitrollen in de tijd die het kost om één AV-apparaat op de conventionele manier te configureren. Een prijs en releasedatum is niet bekendgemaakt.

Reacties (0)