Control4 Smart Home OS 3 wordt 28 mei uitgerold

24 mei 2019 2 Minuten 0 Reacties
control4

De Control4 Smart Home OS 3-update is vanaf 28 beschikbaar en brengt heel wat veranderingen met zich mee voor de interface van de software. Wanneer je deze software gebruikt, dan zul je merken dat alles straks veel gemakkelijker gaat dan voorheen.

Control4 Smart Home OS 3 beschikbaar

Control4 heeft de grootste update in jaren voor zijn smarthomebedieningssoftware uitgebracht in de vorm van Control4 Smart Home OS 3. De interface is flink op de schop gegaan, waardoor het bedienen een stuk gemakkelijker en intuïtiever moet zijn dan voorheen. Bovendien is het design van de iconen en andere elementen aangepast, waardoor alles ook veel moderner moet aanvoelen. Gebruikers hebben nu ook de mogelijkheid de layout aan te passen. Daardoor geef je zelf vorm aan de manier waarop je je huis bedient met de software.

Je kunt per kamer bepalen welke bedieningselementen gepresenteerd worden. Zo voorkom je dat je minuten lang in menu’s rondzwerft op zoek naar die ene instelling. Verder kun je kamers op volgorde instellen, zodat belangrijke kamers sneller gevonden kunnen worden. De kamers zullen ook onthouden wat je voorheen ingesteld hebt. Zo wordt het gemakkelijker om dingen voor elkaar te krijgen die je met enige regelmaat doet. Zo kun je nu heel snel bepaalde scenes voor de lampen selecteren en bepaalde muziek in huis afspelen.

Over media gesproken: het mediascherm, waarmee je kunt bekijken welke muziek of videocontent wordt afgespeeld in alle kamers, is tevens veranderd. Een nieuwe mediabalk voorziet gebruikers van artwork en informatie, evenals snelle bediening. Verder zijn er veranderingen doorgevoerd aan de schermen voor bedieningspanelen, beveiliging, rolgordijnenbediening en kun je nu audio in een hoge resolutie streamen. De veranderingen komen uiteindelijk ook naar de app toe, die beschikbaar is voor smartphones en tablets.

Control4

Control4 is een bedraad domoticasysteem met focus op audio en video. Er is één interface voor het bedienen van alles dat gekoppeld is in huis. De vier segmenten waar Control4 zich op richt, zijn entertainment, smart lighting, comfort & convenience en safety & security. Binnen deze categorieën biedt het merk instap-, uitbreidings- en totaaloplossingen die gezamenlijk in alle mogelijke behoeften kunnen voorzien. Zo eenvoudig als een slimme thermostaat of de volledige bediening van een home theater-ruimte, zo complex als een volwaardige beveiligingsmodule met verlichting die aan en uitgaat als je niet thuis bent, een deurbel die – wanneer ingedrukt na een bepaald tijdstip – klinkt als een stel waakhonden en een zelfregulerende bewakingscamera die indien nodig zelf de juiste partijen inschakelt.

Reacties (0)