Bedien je Android TV en Google TV vanaf nu met je iPhone en iPad

07 maart 2022 1 Minuut 0 Reacties
iPad Mini

De Google Home-app voor iOS heeft een update gekregen. Je kunt je schermen nu bedienen vanaf je iPhone en iPad.

De Google Home-app voor iOS heeft nieuwe functionaliteiten gekregen om je Android TV- en Google TV-schermen te bedienen vanaf je iPhone en iPad. Hiermee tover je je smartphone en tablet om in een afstandsbediening. Naast Android TV en Google TV heeft de Google Home-app voor iOS ook de mogelijkheid gekregen om de nieuwste Chromecast en Nvidia Shield te bedienen.

De nieuwe mogelijkheid om je smartphone en tablet als afstandsbediening te gebruiken verscheen in november al voor Android. Dit keer is iOS dus aan de beurt. De Google Home-app toont een remote waarmee je de verschillende apparaten dus aan kunt sturen. Denk aan televisies met Android TV en Google TV, de nieuwste Chromecast met Google TV of de Nvidia Shield. De digitale afstandsbediening op je iPhone en iPad laten je de apparaten bedienen. Je moet eerst even vanuit de app koppelen middels een pair code op je tv (of ander apparaat) en vervolgens kun je direct aan de slag met je digitale remote.

Versie 2.48.106 van de Google Home-app voor iOS

Ook Google Assistant wordt uiteraard ondersteund. Je hebt de nieuwste versie van Google Home voor iOS nodig. Dat is op het moment van schrijven versie 2.48.106 met de volgende nieuwe functie:

Advertentie

Over the next few days, we’ll be rolling out the following:

• Control Chromecast with Google TV using a remote built into the Home app. Navigate through apps and content, and type in what you’re looking for.

Wellicht moet je dus nog even een paar dagen geduld hebben, maar daarna kun je ook aan de slag met je digitale remote op je iPhone en iPad.

Reacties (0)