Athom lanceert web app voor Homey smarthomehub

23 december 2020 1 Minuut 0 Reacties
Homey Web App

Athom, het Nederlandse bedrijf achter de Homey smarthomehub, heeft vandaag een nieuwe en veelgevraagde feature uitgerold. Het bedrijf komt met een dedicated Homey Web App. Hiermee heb je vanuit de browser toegang tot je complete huis, je scenario's en op termijn ook statistieken/data en scripts.

De Homey Web App is volgens Athom ontwikkeld als een krachtige tool om toegang te krijgen tot je Homey. Op een groot scherm komt de hub tot leven, wat vooral interessant is voor de echte power users die de hub gebruiken om hun hele huis aan te sturen. De Web App kan gebruikt worden naast de bestaande mobiele app.

Via de Web App, die ook als Progressive Web App (PWA) op bijvoorbeeld je iPad of Android-tablet geplaatst kan worden, kun je direct alle gekoppelde apparaten in huis bedienen in een moderne en overzichtelijke weergave. De interface toont qua structuur veel overeenkomsten met de mobiele app maar is simpelweg veel eenvoudiger te gebruiken op een groot scherm. Zo kun je een lamp van kleur veranderen zonder het scherm te hoeven verlaten en kun je via een altijd zichtbaar menu van zones/ruimtes eenvoudiger navigeren door je huis.

De Homey Web App bevindt zich nog in de testfase. Dat betekent dat het mogelijk is dat niet alles soepel werkt en dat niet alle functies beschikbaar zijn. Naast overzichten van favoriete apparaten en flows, een overzicht van apparaten per ruimte en de flow-editor heb je toegang tot Homey Insights. Hier vind je de data van al je sensoren en apparaten. In de toekomst komen ook HomeyScript en de Energie-tab beschikbaar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)