Athom introduceert grote software-update voor Homey en nieuwe modellen

15 januari 2019 3 Minuten 0 Reacties
homey-software-update

Athom heeft aangekondigd dat er een grote software-update voor Homey beschikbaar is. Ook komen er nieuwe producten aan: de Homey (Early 2019) en de Homey Pro. Deze modellen missen twee dingen die mensen, zo blijkt uit de praktijk, toch nooit vaak gebruikten.

Athom Homey-app heeft nieuw design

Athom, het bedrijf achter de Homey, heeft dinsdag Homey-versie 2.0 aangekondigd. Dit is een gratis software-update voor alle Homey’s die verkocht zijn. Zo is er nu een nieuwe applicatie beschikbaar, voor zowel Android als iOS. Gebruikers kunnen nu alle functies van het smarthomeapparaat in de applicatie terugvinden en gebruiken. Je kunt andere apparaten bekijken, beheren en toevoegen, Flows maken en beheren, wekkers instellen en allerlei andere variabelen instellen en beheren. De desktopapplicatie is helaas niet meer te gebruiken.

Homey Insights is ook compleet veranderd. Voorheen was het zo dat dit onderdeel nogal wat ruimte in beslag kon nemen, waardoor je snel data moest verwijderden. Dat probleem is nu gereduceerd: gebruikers kunnen tot twee jaar aan informatie opslaan en inzien. Dat heeft het bedrijf voor elkaar gekregen door oudere data om te zetten in gemiddelden, waardoor er ook minder ruimte nodig is. Let wel op: als je nu de Homey-app updatet naar de nieuwe versie, dan worden je oude logs verwijderd. Gelukkig kun je de oude data eerst downloaden.

Het onderdeel Homey Music is verwijderd uit de app. Wanneer je versie 2.0 op je smartphone of tablet hebt staan, dan kun je deze apparaten voortaan aansturen als elk ander apparaat in huis. En afhankelijk van het merk speakers is het mogelijk een Flow op te starten in de vorm van een nummer, afspeellijst of radiostation. Verder is het voor Android-gebruikers niet meer mogelijk wat te doen met binnenkomende en uitgaande oproepen. Datzelfde geldt voor het in- en uitschakelen van het apparaat (dit komt door beperkingen vanuit Google).

Advertentie

Gebruikers kunnen nu rekenen op een screensaver met daarin informatie over het weer. Die informatie wordt ook opgeslagen onder Insights en is beschikbaar als Tag onder Flow. Daarnaast zijn er nu ook experimentele functies waar geen officiële ondersteuning voor bestaat, in de vorm van Apple Homekit, Virtual Devices en Built-in Microphone. Verder heeft het team van Athom ervoor gezorgd dat het gebruik van de Homey wederom veiliger is geworden en zijn er natuurlijk nog een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd achter de schermen.

Nieuwe Athom Homey-producten

Athom heeft ook twee nieuwe Homey’s aangekondigd. De eerste is de Homey Pro. Deze versie is ontwikkeld met de power user in het achterhoofd. Aan boord zit een dualcore-cpu geklokt op 1 GHz, samen met 1 GB aan werkgeheugen, waardoor er nu twee keer zo veel applicaties geïnstalleerd kunnen worden. De Homey Pro is nu vooruit te bestellen en kost 399 euro. De eerste productielijn is slechts beperkt leverbaar, dus als je er één wil hebben moet je er snel bij zijn. De Homey Pro wordt in februari geleverd aan consumenten.

Dan hebben we nog de Homey (Early 2019). Dit is de volgende generatie van Homey, maar dan bedoeld voor de normale gebruiker. Athom belooft dat dit de beste Homey-ervaring tot op heden is, zeker in combinatie met de software-update Homey-versie 2.0. Beide Homey’s hebben verschillen met het eerste model. Zo zijn de nfc-chip en de microfoons verwijderd, omdat bleek dat gebruikers deze niet vaak gebruikten. De nieuwe Homey kost 299 en is vanaf nu verkrijgbaar op de website van de fabrikant en bij de bekende verkooppunten.

Reacties (0)