Arlo deelt plannen voor 2019: smarthomesysteem en meer

07 januari 2019 2 Minuten 0 Reacties
arlo-beveiliging

Smarthomebeveiligingsbedrijf Arlo heeft laten weten wat 2019 gaat brengen. Zo komt er onder meer een nieuwe beveiligingssysteem aan. Ook kunnen we rekenen op Apple Homekit-, Zigbee- en Z-wave-ondersteuning voor verschillende producten.

Arlo in 2019

Arlo is een bedrijf dat smarthomeproducten als camera’s en deurbellen uitbrengt. Nu heeft het bedrijf laten weten wat we in de nabije toekomst mogen verwachten van de fabrikant. Zo komt er onder meer een beveiligingssysteem aan, bestaande uit vier onderdelen: een sensor voor meerdere doelen, een sirene, een afstandsbediening en een hub. De bestaande camera’s van het merk kunnen ook communiceren met deze zet. Daarnaast komt er ook een gloednieuw programma aan, genaamd Works with Arlo.

Wanneer je straks bijvoorbeeld camera’s met dit keurmerk tegenkomt, dan weet je er zeker van dat je die kunt opnemen in het Arlo-beveiligingssysteem. De apparaten in kwestie dienen dan wel Z-wave of Zigbee te ondersteunen, zodat ze kunnen worden gekoppeld aan de Smarthub van het bedrijf. Verder is bekendgemaakt dat twee van zijn camera’s binnenkort ondersteuning krijgen voor Homekit van Apple, waardoor je die dus voortaan ook via de Home-app kunt bedienen. Het gaat om in totaal twee camera’s.

De enkele sensor is het beveiligingssysteem kan meerdere dingen doen. Zo kan die zien wanneer er een raam of deur open is, kan er rook of koolmonoxide worden gedetecteerd, worden er temperatuurmetingen gedaan, weet die wanneer er een waterlek is en kan er op beweging worden gelet. Gebeurt er iets dat noemenswaardig is, dan krijgt de gebruiker direct een notificatie op zijn smartphone of tablet. Daarnaast kan de sensor ook een seintje geven aan een beveiligingscamera in huis, zodat die begint met opnemen van de gebeurtenis.

De speciale sirene werkt op batterijen en kan eventueel ook buiten gebruikt worden. Het apparaat kan een rood flikkerlicht afgeven en een harde sirene laten afgaan, maar kan ook geluiden van een blaffende hond of televisie die aanstaat nadoen. Met de afstandsbediening kun je heel het systeem natuurlijk aansturen, terwijl de Smarthub dezelfde is als de hub die vorig jaar is aangekondigd. De camera’s die ondersteuning voor Homekit gaan krijgen zijn overigens de Arlo Ultra en de Pro 2. Wanneer is nog niet duidelijk.

Het Works with Arlo-programma stelt gebruikers straks in staat ook camera’s en andere producten van andere fabrikanten binnen de officiële app te gebruiken. Eerst moet er gebruik worden gemaakt van het ArloRF-systeem, maar later dit jaar wordt er ook ondersteuning uitgerold voor Zigbee en Z-wave. Fabrikanten als Lifc, Philips Hue, Sonos, Yale, Bose, Banalock, Jasco, Leviton en Schlange hebben zich al aangemeld als partner. Alle nieuwe diensten moet later dit jaar worden gelanceerd en verschijnen in de tweede helft van 2019.

Reacties (0)