Apple introduceert HomePod 2nd Gen met Matter-ondersteuning

18 januari 2023 2 Minuten 0 Reacties
HomePod 2nd Gen

Apple heeft vandaag de tweede generatie HomePod aangekondigd. De slimme speaker met Siri moet volgens Apple een baanbrekende luisterervaring bieden dankzij computational audio. Je slimme woning bedienen en allerlei vragen stellen kan natuurlijk ook.

Al in 2017 onthulde Apple de eerste HomePod-speaker met Siri-spraakbesturing. Officieel is dit model nooit bij ons verschenen. De officieuze opvolger, de kleinere HomePod Mini deed dat wel. We moesten er wel even op wachten, maar in maart 2022 verscheen de HomePod Mini van Apple ook in Nederland en België. Nu is er de tweede generatie HomePod. Dit is geen opvolger van de HomePod Mini, maar van het originele model uit 2017. En goed nieuws, want de HomePod 2nd Gen is straks ook hier te koop.

Computational Audio

De HomePod 2nd Gen heeft ongeveer dezelfde vorm als het eerste model, maar is intern wel flink verbeterd. Volgens Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. komt de nieuwe HomePod met diverse innovaties op het gebied van audio om te zorgen voor warme, diepe bastonen, natuurlijke middentonen en heldere hoge tonen. Apple heeft een speciaal ontwikkelde woofer met krachtige motor in dit nieuwe model gestopt voor een bewegend membraan tot 20 millimeter. De ingebouwde bas-EQ-microfoon en vijf bundelvormende tweeters rond de basis moeten ook zorgen voor een krachtige akoestische ervaring. Samen met de S7-chip is geavanceerde computational audio mogelijk. De HomePod kan de ruimte inschatten en door de omgeving weerkaatste geluiden herkennen en in realtime aanpassen voor de beste geluidservaring.

Je kunt twee of meer HomePod- of HomePod Mini-speakers koppelen voor een stereo- of multiroom-ervaring. Via de Ultra Wideband-technologie kun je alles wat je afspeelt op je iPhone rechtstreeks overzetten naar de HomePod 2nd Gen of gebruik je Apple TV 4K in combinatie met één of meerdere van deze nieuwe slimme speakers.

Slimmer dan ooit en ondersteuning voor Matter

De HomePod is ook slimmer geworden. Zo kan de slimme speaker detecteren of er een rook- of koolmonoxidemelder afgaat en een melding naar je iPhone sturen. Ook heeft dit model een ingebouwde temperatuur- en vochtigheidssensor wat weer handig om te gebruiken is in je automatiseringen met de vernieuwde Woning-app. De HomePod 2nd Gen ondersteunt ook de nieuwe smarthomestandaard Matter en dit model werkt zelfs als Thread Border Router.

Prijs en beschikbaarheid

De HomePod 2e generatie kan vanaf vandaag voor 349 euro worden besteld op de website van Apple en in de Apple Store-app. Je kunt kiezen uit een witte of zwarte variant.

Reacties (0)