Apple HomePod draait nu op tvOS, maar wat betekent dat?

14 april 2020 1 Minuut 1 Reacties
applehomepod

Onlangs heeft de Apple HomePod een update gekregen. Hoewel de update klein was, verandert er mogelijk toch een hoop voor de slimme speaker. Voortaan draait die namelijk niet meer op het iOS, maar op het tvOS. Dat is het besturingssysteem van de Apple TV-mediaspeler.

Apple HomePod draait nu op tvOS

In de basis draaien alle apparaten met iOS, tvOS en watchOS (en de oude HomePod-software) op iOS. Echter, per type apparaat verschilt het gebruik, waardoor er voor elk type andere instellingen, api’s (tools voor ontwikkelaars) en een andere interface nodig is. Sinds kort draait Apple HomePod dus niet meer op iOS, maar op tvOS. Dit heeft geen effect op de manier waarop je de slimme speaker gebruikt, maar het laat wel zien dat Apple de HomePod mogelijk anders in wil zetten. Wat kan dit betekenen voor de speaker?

Mogelijk heeft de verandering met optimalisatie te maken. iOS-apparaten hebben allemaal een batterij en hebben dus opties voor energiebezuiniging. De Apple TV en Apple HomePod hebben die opties niet nodig, waardoor het mogelijk wat werk scheelt. Daarnaast fungeert de HomePod, net als de Apple TV, als een soort centrale hub voor je smarthome; hierdoor wordt het gemakkelijker voor beide apparaten nieuwe functies uit te brengen. Mogelijk heeft het ook iets te maken met de aanstaande HomePod Mini. Apple heeft verder niets bekendgemaakt, helaas.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Cliff

Cliff
11 oktober 2020 om 22:11

Betekend dit dat je ook de nl versie van tvOS kan installeren op je HomePod?

Inloggen