Afbeelding Amazon Alexa-speaker met 7-inch display gelekt

06 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
Amazon-Echo-display

Amazon heeft met de Echo-speakers belangrijke troeven in handen in de strijd om spraakbesturing. Het Amerikaanse bedrijf kijkt echter verder dan alleen audio. Er gingen al maanden geruchten over een Alexa-speaker met ingebouwd display en deze week is de eerste afbeelding van het apparaat gelekt.

Bovenstaande afbeelding zou, als het lek authentiek is, de eerste slimme Amazon-speaker met ingebouwd 7-inch display zijn. De speaker heeft een rechthoekige vorm meegekregen, met een display dat bovenop is geplaatst. Op het display zien we informatie over het weer, de agenda van de gebruiker, berichten voor de gebruiker en de tijd verschijnen. Ook geeft het display instructies voor het gebruik van stemcommando’s. Het apparaat kan dan ook, net als de Echo-speakers, middels spraak bediend worden. Hierdoor kun je vragen stellen en bijvoorbeeld gekoppelde smart home-apparatuur bedienen.

De verwachting is dat Amazon het nieuwe apparaat, dat gaat onder de codenaam Knight, volgende maand officieel aankondigt. Er zou zowel een witte als een zwarte variant van op de markt komen. Over de prijs is nog niets bekend, maar voor Nederlanders is Alexa op dit moment nog altijd niet beschikbaar.

Overigens heeft Amazon vorige maande de Alexa hardware line-up al uitgebreid met de Echo Look. Dit apparaat is voorzien van een camera en kan daardoor mode-advies geven aan de gebruiker.

Reacties (0)