ZTE: de ZTE Axon 7 krijgt zeker een opvolger

05 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
zte-axon-7

De Chinese fabrikant ZTE heeft bevestigd dat het high-end vlaggenschip ZTE Axon 7 zeker een opvolger krijgt. De ZTE Axon 7 stamt alweer uit 2016. Een opvolger zal wellicht begin volgend jaar het licht zien.

Begin volgend jaar is een periode waarin veel nieuwe smartphones gelanceerd zullen worden. Dat gebeurt tijdens de CES in Las Vegas in januari of het Mobile World Congress in Barcelona in februari.

Aantrekkelijke phablet

De ZTE Axon 7 was lang, en is nog steeds, een van de aantrekkelijkste phablets die er op de markt zijn. Met een 5,5-inch scherm met zeer hoge resolutie (2560 x 1440 pixels) is het toestel geschikt voor Google Daydream. Hoewel dit virtual realityplatform Nederland nog niet echt heeft bereikt, was de ZTE Axon 7 het allereerste toestel dat voldeed aan de hoge eisen van Daydream.

Goedkoper dan de concurrent

De ZTE Axon 7 beschikt over een Qualcomm Snapdragon 820-processor en heeft 64GB opslaggeheugen aan boord. Op de achterkant zit een 20-megapixelcamera. Al deze specs zijn al voldoende voor een flink prijskaartje, maar dat valt met dit toestel mee: de goedkoopste winkel verkoopt hem momenteel in Nederland voor nog geen 380 euro. Te verwachten valt dat de opvolger eveneens in een lagere prijscategorie zal vallen dan de overige high-end phablets. Die lage prijs, gecombineerd met de hoge specs, zijn doorslaggevend geweest voor het succes van dit toestel in veel landen.

In een tweet in antwoord op een ZTE Axon 7-bezitter die wilde weten of er een Axon 8 komt, meldde een werknemer van het bedrijf dat er zeker een opvolger zal komen. Verder is er geen informatie over gegeven.

Reacties (0)