Xiaomi Mi Mix 2S met Snapdragon 845 verkrijgbaar vanaf 27 maart

26 februari 2018 1 Minuut 2 Reacties
Xiaomi Mi Mix 2

De Xiaomi Mi Mix 2S zal verschijnen op 27 maart. Dat heeft Xiaomi op Twitter bekendgemaakt. De smartphone zal draaien op de nieuwe Snapdragon 845-processor en moet de krachtige opvolger van de Xiaomi Mi Mix 2 worden dat vorig jaar verscheen.

De Xiaomi Mi Mix 2S met Snapdragon 845-processor zal 27 maart gelanceerd worden. Dat heeft Donovan Sung van Xiaomi op Twitter bekendgemaakt.

We wisten al een tijdje dat de Xiaomi Mi Mix 2S in de planning stond, maar een exacte datum was nog niet gegeven. Vorig jaar verscheen de Xiaomi Mi Mix 2 (zie afbeelding), een phablet met een scherm van 5,99-inch en een accu met een vermogen van 3.400 mAh. Dat toestel verscheen op de markt met een Snapdragon 835, 6 GB aan werkgeheugen en 64, 128 of 256 GB aan opslaggeheugen. Het goedkoopste model van de Xiaomi Mi Mix 2 verscheen voor iets meer dan 500 euro op de markt.

Niet het eerste toestel met Snapdragon 845-processor

De opvolger, de Xiamoi Mi Mix 2S, zal dus verschijnen met de krachtige Snapdragon 845-processor. Veel informatie over het toestel is nog niet bekend, behalve dan de grote stap voorwaarts voor de processor ten opzichte van het vorige model. Xiaomi is aanwezig op de Mobile World Congress in Barcelona, maar zal geen aankondigingen doen over de nieuwe smartphone. De verwachting was dat het nieuwe toestel van Xiaomi als eerste smartphone zou verschijnen met de Snapdragon 845, maar dit blijkt niet meer het geval. De Samsung Galaxy S9 en de S9+ verschijnen elf dagen eerder op 16 maart, alhoewel beide smartphones in Europa verschijnen met de Exynos 9810-chipset.

Advertentie

Xiaomi was eerst voornamelijk op de Chinese markt actief, maar krijgt ook steeds meer voet aan de grond op de Europese markt. Of de Xiaomi Mi Mix 2S officieel in Nederland op de markt komt is nog niet bekend, alhoewel de smartphone straks ongetwijfeld verkrijgbaar is via enkele webshops in ons land.

Reacties (2)