‘Windows 8 tablets hebben in 2014 15% marktaandeel’

15 september 2011 1 Minuut 1 Reacties
windows-8-samsung-tablet

Twee dagen geleden demonstreerde Microsoft het nieuwe Windows 8 besturingssysteem tijdens de BUILD conferentie maar we hebben blijkbaar nu al voldoende informatie om de analisten aan het rekenen te zetten. RBC Capital Markets heeft een voorspelling gedaan die Microsoft met Windows 8 in 2014 op 15 procent marktaandeel in de tablet markt zet. Volgens de analisten van RBC is het nieuwe Metro design een van de belangrijke factoren waardoor Windows flink wat marktaandeel zal winnen.

Ook de bestaande basis van Windows computers, de integratie in de zakelijke markt en een solide ecosysteem voor ontwikkelaars zal bijdragen aan een marktaandeel van 15 procent. RBC verwacht dan ook dat Microsoft de personal computing industrie blijft aanvoeren. Momenteel heeft Microsoft maar 1 procent van de tablet markt in handen. Naar verwachting komt Windows 8, of welke naam Microsoft ook kiest, pas eind 2012 op de markt.

Aandeelhouders van Microsoft zien het in ieder geval ook al zitten. Het aandeel is sinds de demonstratie tijdens de BUILD conferentie flink gestegen.

Of Windows 8 echt alle verwachtingen waar kan maken zien we over een jaar pas, maar de eerste versies zien er in ieder geval veelbelovend uit. De Metro interface is daadwerkelijk iets nieuws in de tablet markt, hoewel gekopieerd van het Windows Phone OS, en zal voor consumenten aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker zijn dat Windows 7. Of de zakelijke markt ook zit te wachten op een compleet vernieuwde interface en navigatie moeten we afwachten.

Bekijk dit artikel voor meer informatie over het nieuwe Windows besturingssysteem en de Metro interface.

Bron: BGR

Reacties (1)