‘Windows 10 krijgt modulair karakter dankzij het Andromeda OS’

20 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
windows-10

Microsoft lijkt achter de schermen te werken aan iets dat het Andromeda OS wordt genoemd, waardoor Windows 10 meer modulair kan worden. Dit OS kan ervoor zorgen dat de software weet op welke hardware die staat, zodat alleen de benodigde componenten worden gedownload.

Andromeda OS maakt Windows 10 modulair – gerucht

Achter de schermen lijkt Microsoft te werken aan iets dat het Andromeda OS wordt genoemd (niet te verwarren met het OS waar Google mogelijk ook achter de schermen aan werkt of gewerkt heeft). Dit OS zou gebruikmaken van Microsoft OneCore, dat alle versies van het besturingssysteem samenbrengt en per apparaat kan laten beslissen welke onderdelen nodig zijn of niet. De volgende versie van Windows 10 zou hierop gebaseerd moeten worden, schrijft Windows Central, waardoor het systeem dus meer modulair zou worden.

Eén Windows dat per apparaat bepaalt welke onderdelen wel of niet gedownload worden, zowel op het gebied van visuele presentatie als de algemene user interface. Dat hebben we eerder gehoord, onder meer met Windows 8, maar kwam toen nooit echt van de grond. Dit systeem zou bijvoorbeeld weten wanneer Windows 10 op – zeg – een smartwatch zou worden geïnstalleerd. Dan kun je je voorstellen dat er veel minder componenten nodig zijn voor het draaien van het OS, die dan weet welke er nodig zijn voor deze hardware.

Dit zou betekenen dat het systeem op sommige apparaten dus veel minder ruimte inneemt en in de toekomst zich veel beter zou kunnen aanpassen aan de (behoefte van) gebruiker. Het zou ook kunnen betekenen dat we straks geen écht aparte versies van Windows 10 gaan zien, zoals bijvoorbeeld Windows 10 Mobile of de versie die momenteel op de Xbox One draait. Daarnaast zouden alle apps op elk platform moeten kunnen draaien, omdat er geen verschil meer is in basis (al werkt alles mogelijk niet góed op een smartwatch…).

Advertentie

Microsoft heeft zelf nog niets naar buiten gebracht over deze versie van het OS, dat waarschijnlijk straks een andere naam krijgt dan Andromeda OS.

Reacties (0)