Windows 10 krijgt Anniversary Update op 2 augustus

29 juni 2016 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-action-center

Microsoft heeft officieel bekendgemaakt dat de Anniversary Update voor Windows 10 op 2 augustus vrijgegeven zal worden. De update is gratis te downloaden. Vanaf 2 augustus kunnen 350 miljoen Windows-apparaten dus genieten van de nieuwste software.

2 augustus: Anniversary Update voor Windows 10

Microsoft heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat de Anniversary Update voor Windows 10 inderdaad zal worden uitgebracht op 2 augustus, een datum die gisteren per ongeluk al gelekt werd door het bedrijf. Dat is iets langer dan een jaar nadat het besturingssysteem gelanceerd werd. De update zal straks gratis zijn voor iedereen die Windows 10 al heeft en enkele nieuwe features introduceren, zoals Windows Ink, browserextensies voor Microsoft Edge (de nieuwe browser van Microsoft) en verbeteringen voor assistent Cortana.

Na 29 juli verandert er ook een ander belangrijk aspect aan Windows 10: het OS zal niet meer gratis te downloaden zijn. Na die dag zul je meer dan honderd euro moeten betalen voor het besturingssysteem, mocht je nog niet geüpdatet hebben. Of je koopt een nieuwe tablet of pc, dan krijg je de software er vaak ook bij. Aanvankelijk had Microsoft het plan om één miljard apparaten op Windows 10 te krijgen – of dat nog lukt wanneer de software geld kost, is niet duidelijk. Wel rekent Microsoft de Xbox One en smartphones mee in de opsomming.

Reacties (0)