‘Volgende versie Android heet Lemon Meringue Pie’

23 augustus 2014 2 Minuten 1 Reacties
Android Lemon Meringue Pie

Verwijzingen in de Android SDK wijzen erop dat de volgende versie van het Android besturingssysteem de naam Lemon Meringue Pie zal krijgen.

Google heeft iedere versie van Android tot nu toe een naam van een toetje of snoepje meegegeven. We zijn van cupcakes naar KitKat gegaan met daartussen namen als Ice Cream Sandwich en Jelly Bean. De volgende versie van Android kennen we tot nu toe alleen nog maar onder een codenaam; Android L.

Android Lemon Meringue Pie

De L is natuurlijk de logische opvolger van K in het alfabet en dus moest er een toetje komen waarvan de naam start met een L. De deal met Nestle zit er kennelijk op en dus lagen ook niet-commerciële namen weer binnen de mogelijkheden. Android Lion had misschien ook wel de eeuwige Google-kopieert-Apple-discussie weer doen oplaaien…

Volgens het Amerikaanse AndroidPolice gaat de volgende versie van Android Lemon Meringue Pie heten. Dit baseren ze op verschillende verwijzingen naar ‘LMP’ in de code van van de Android SDK. En kennelijk zijn er geen andere zoetigheden die passen binnen die afkorting.

Advertentie

Persoonlijk ben ik geen fan van deze naam, ik kan het maar met moeite spellen. Echter alles went en mocht Google echt voor Lemon Meringue Pie gaan dan loopt het natuurlijk vast wel los. Maar voor nu komt het mij een beetje over als een gimmick die te ver wordt doorgetrokken. Zeker nu onder de geeks Android L en het bijbehorende Material Design al enige naamsbekendheid geniet zie ik niet waarom en hoe Lemon Meringue Pie een betere naam is. Ik voorzie dan eerder een constante verwijzing naar Android LMP in toekomstige artikelen, hier en elders.

De naam is misschien wel stom, het taartje zelf ziet er overheerlijk uit. Ik ga morgen maar op zoek naar een recept…

UPDATE: Ik herinner me zojuist dat vorig jaar een tijdlang gedacht werd dat Android Key Lime Pie de volgende versie zou zijn, vanwege verwijzingen met de afkorting KLP. Android KLP heeft uiteindelijk toch de naam KitKat gedragen dus ook in dit geval lijkt het nog goed mogelijk dat er een andere andere naam gekozen wordt. Android Lolly. Lange Jan. Lolly Limoen Taart.

Reacties (1)