Google Calendar gaat Google Now achterna in Android 5.0

21 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
google-calender

Wanneer Android 5.0 Lollipop dan eindelijk uitkomt, kunnen we ook gebruik maken van de fantastisch vormgegeven, nieuwe Kalender-app van Google. Heel simpel gezegd: de app gaat de kant op van Google Now en dat vinden we niet erg.

Google Calender

Als we de Google Calendar-app bekijken, dan zien we dat er flink wat ruimte is voor verbetering. De huidige app oogt wat flets en kan dus wel wat kleur gebruiken. Qua features is het wel oké, maar dat hield Google niet tegen voor flink wat verbetering te zorgen voor de nieuwe Calendar-app in Android 5.0. Wat we kunnen verwachten van de nieuwe kalender-app is een hoop slimme aanvullingen. Het importeert uitnodigingen en evenementen uit je Gmail-inbox, herkent locaties en laat plaatjes zien van die locaties en evenementen – precies wat Google Now momenteel doet.

Je zult de meest tijd doorbrengen in het hoofdscherm: Schedule (plannen). Daar vind je uiteraard alle maanden en binnen die maanden alle weken, dagen en uiteindelijk je eigen planning en afspraken. Net als voorheen gebruik Calendar een hoop felle kleuren om onderscheid te maken tussen die geplande dingen, en die kleuren kun je zelf aanpassen. Maar nu zie je dus ook foto’s en een kaart van de omgeving, zodat je niets over het hoofd hoeft te zien van een specifieke locatie. Onduidelijk is of je het uit kunt zetten, maar we verwachten van wel.

In het menu aan de linkerkant, die je met een swipe tevoorschijn haalt, zien we een interactieve checklist. Daar kun je direct aanvinken welke informatie je wil zien, op basis van de kalanders die je zelf hebt toegevoegd – inclusief de kleuren die je voor die agenda’s gekozen hebt. Verder heeft Google een hoop kleine dingen aangepast. Uiteraard is ook Calendar voorzien van het Material Design en zal alles nog vloeiender verlopen. Als laatste voegt Google een nieuwe widget toe, maar die is lang niet zo handig als enkele alternatieven. Daar is dus nog wat te winnen.

Reacties (0)