Vizio lanceert 11.6 inch Windows 8 tablet met AMD processor

07 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Vizio-Windows-8-tablet

Het Amerikaanse Vizio, voornamelijk bekend van flatscreen TV's, heeft deze week in de VS haar eerste Windows 8 tablet aangekondigd. Het apparaat beschikt over een 11.6 inch display met een Full HD resolutie, draait op het Windows 8 besturingssysteem en is een van de eerste tablets die uitgerust is met een AMD processor.

AMD processor

Tijdens CES 2013 heeft Vizio haar eerste eigen Windows 8 tablet gelanceerd en heeft voor de AMD Z-60 gekozen als processor. Dit is opvallend aangezien de meeste fabrikanten tot op heden gekozen hebben voor een Intel chip. De Z-60 ‘Hondo’ chip met twee kernen en een kloksnelheid van 1GHz beschikt echter wel over een aantal belangrijke voordelen. Zo zou de processor volgens AMD energiezuiniger zijn, geen actieve koeling nodig hebben en vooral ook goedkoper zijn dan de Intel chips. Daarbij zouden de grafische prestaties beter zijn.

Vizio Windows 8 tablet

De Vizio Windows8 tablet is uitgerust met een 11.6 inch LCD display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een microHDMI en microUSB poort en een 2.0 megapixel camera aan de voorzijde. De tablet weegt 850 gram en is bijna 1 centimeter dik. Qua software draait de tablet op de volledige versie van Windows 8.

De Vizio tablet verschijnt waarschijnlijk alleen op de Amerikaanse markt. Een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

Via: Gizmodo

Reacties (0)