Vijf iOS-apps die je leven makkelijker maken

20 december 2016 3 Minuten 0 Reacties
1Password iPad iOS

Grote kans dat je al een flink aantal van handige apps op je iPhone hebt staan, maar ken je deze al?

Met de introductie van de smartphone en de daarbij behorende apps is ons leven een stuk makkelijker geworden: ze helpen met navigeren, het vertalen van vreemde talen en houden bij hoever we gerend hebben. Grote kans dat je al een aantal van die handige apps op je iPhone hebt staan, maar ken je deze al?

Paperless

De ideale app voor degene die de hectische wereld om zich heen graag organiseert door het maken van lijstjes, zonder deze nog kwijt te raken en vervolgens de helft van je boodschappen vergeten. Creëer aantekeningen, lijsten en checklists op je telefoon of tablet en deel alles tussen je iOS-apparaten of met anderen via mail. De simpliciteit van de app is de kracht ervan: geen onnodige functies of settings om uit te vogelen, gewoon downloaden en organiseren maar.

Pushbullet

Bestanden delen tussen verschillende apparaten kan voor behoorlijk wat frustraties zorgen, zeker wanneer de apparaten niet van hetzelfde merk zijn. Dankzij Pushbullet hoef je nooit meer jezelf bestanden door te mailen, want met deze desktop-app kan je je notificaties van je telefoon op je computer ontvangen. Zo kan je via je desktop gebruik maken van WhatsApp, Facebook, etc. en kun je zien wanneer je gebeld wordt. Het enige nadeel is dat Pushbullet groep chats niet lijkt te ondersteunen.

Advertentie

iScanner

Van vastgelopen scanapparaten tot scheve scans: iedereen kent de ellende die scannen met zich meebrengt. iScanner biedt een uitkomst: met de app kun je eenvoudig documenten inscannen door een foto te maken met je iPhone of iPad. De app detecteert automatisch de randen van het papier en verscherpt, verlicht en draait het gescande document voor de best mogelijke kwaliteit, waarna je het document eenvoudig opslaat als pdf of jpg.

Workflow

Workflow helpt je om de mogelijkheden van je iPhone en iPad volledig te benutten. Met de app plak je verschillende acties aan elkaar, zodat je die vervolgens met één tik kan uitvoeren. Je kan je eigen workflows maken waarin je bijvoorbeeld een foto maakt en die direct deelt op Twitter of Facebook, maar je kan ook een workflow downloaden uit de gallerij. Doordat je verschillende acties aan elkaar vastmaakt, is een bijna oneindig aantal functies te bedenken. De app ziet er vrolijk uit en is eenvoudig te bedienen.

1Password

Tegenwoordig heb je bijna overal een account voor nodig en bij elke account hoort een uniek wachtwoord. Met 1Password beheer je eenvoudig al je wachtwoorden, gebruikersnamen en andere inloginformatie op je iPhone of iPad en bescherm je deze met één wachtwoord of je vingerafdruk. Bovendien genereert de app ook compleet willekeurige wachtwoorden en om op een account in te loggen hoef je alleen het beeldscherm van je telefoon aan te raken. Makkelijker kan niet!

Al deze apps zijn verkrijgbaar in de App Store. Wil je nog een handige tip? Met de digitale iTunes Codes van Startselect hoef je geen creditcard meer aan je Apple ID te koppelen om je iTunes-tegoed op te waarderen. Je selecteert je code, betaalt en met één klik wordt het tegoed van de code aan je iTunes-account toegevoegd.

Reacties (0)