ViewSonic lanceert ViewPad tablet met Windows 8 en keyboard dock

29 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
ViewSonic-ViewPad-Windows-8

Hoewel ViewSonic Europa voorlopig laat voor wat het is en zich richt op de Amerikaanse en Aziatische markt brengt het bedrijf nog wel interessante tablets op de markt. Deze week heeft ViewSonic in China een nieuwe Windows 8 tablet gelanceerd.

De ViewSonic ViewPad 116i S2 is een zogenaamde hybride tablet, wat inhoudt dat je het geheel middels het meegeleverde toetsenbord dock kunt omtoveren tot een kleine laptop. Het model beschikt over een 11.6-inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en draait op de volledige versie van Windows 8.

De tablet is volgens het bedrijf ontwikkeld voor de professionele gebruiker en wordt dan ook geleverd met wat zakelijke software en een keyboard dock waarmee comfortabel lange teksten getikt kunnen worden. Verder is de ViewPad 116i S2 voorzien van een Intel Celeron dualcore-processor met 4GB aan werkgeheugen, een 64GB SSD opslaggeheugen, een 2 megapixel camera op de achterzijde en een 0.3 megapixel camera op de voorzijde. Ook beschikt de tablet over een kickstand aan de achterzijde.

De tablet moet met een 6000mAh batterij ongeveer 6 uur meegaan en heeft een gewicht van ongeveer 1 kilogram. De ViewSonic ViewPad 116i S2 moet voor omgerekend zo’n 500 euro in de schappen liggen. Het is niet duidelijk of ViewSonic wat betreft Windows 8 hardware een uitzondering maakt en de modellen ook naar Europa brengt. Mocht het zo zijn dat zien we deze tablet waarschijnlijk voorbij komen tijdens IFA 2013.

Via: Padhz

Reacties (0)