ViewSonic lanceert ViewPad 10i met Bay Trail, Android en Windows 8

17 februari 2014 1 Minuut 1 Reacties
ViewSonic-ViewPad-10i

De ViewSonic ViewPad 10i is een 10.1-inch tablet met zowel Android als Windows 8, een magere resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een Intel Celeron Bay Trail-chip die het geheel aanstuurt.

Afgelopen januari introduceerde Intel het Dual OS systeem waarmee Android en Windows 8 naast elkaar gedraaid kunnen worden. De verwachting is dan ook dat meerdere fabrikanten binnenkort tablets, hybriden en convertibles met zowel Windows 8 als Android lanceren. ViewSonic is één van de eersten, met de op een Bay Trail-chip draaiende ViewPad 10i.

De ViewSonic ViewPad 10i is een 10.1-inch tablet met een magere resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een Intel Celeron Bay Trail-chip die het geheel aanstuurt. Verder is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, een HDMI-uitgang voor koppeling met een extern display, een microUSB 2.0-poort en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie. De 7.000mAh accu moet zorgen voor een gebruiksduur van ongeveer zes uur. Het geheel draait op Android 4.2 Jelly Bean en Windows 8.1.

Het is echter niet helemaal duidelijk of de ViewPad 10i ook daadwerkelijk gebruikmaakt van het Dual OS systeem van Intel. Het is ook mogelijk dat Android middels een emulator binnen Windows draait. De tablet heeft in ieder geval een adviesprijs van 365 euro en is daarmee een stuk goedkoper dan de Asus Transformer Book Trio, momenteel de enige hybride die op zowel Android als Windows 8 draait. Later dit jaar verschijnt ook de Transformer Book Duet, de eerste Dual OS hybride van Asus.

De kans dat de ViewPad 10i naar Nederland komt is klein want ViewSonic besloot begin vorig jaar om Europa voorlopig links te laten liggen.

Reacties (1)