SwiftKey-toetsenbord voor iOS verschijnt op 17 september

11 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
SwiftKey-iOS

SwiftKey is één van de populairste toetsenborden op Android-apparaten en komt op 17 september ook beschikbaar voor iOS 8-gebruikers.

Op 17 september stelt Apple iOS 8 beschikbaar voor de iPad en iPhone, en één van de nieuwe mogelijkheden van deze iOS-versie is dat je zelf een on-screen keyboard van een derde partij kunt installeren. SwiftKey is één van de populairste toetsenborden op Android tablets en smartphones, en op 17 september komt het toetsenbord ook beschikbaar voor iOS 8-gebruikers.

Het SwiftKey-toetsenbord leert van de gebruiker waardoor uiteindelijk sneller en nauwkeuriger getypt kan worden. De app analyseert de woorden die je typt en houdt bij welke woorden vaak gebruikt worden zodat je deze met één tap kunt toevoegen. Wanneer de app jouw stijl leert kennen is de kans op fouten ook een stuk kleiner. Ook handig is dat je tegelijkertijd in twee talen kunt typen, zonder dat je van toetsenbord moet verwisselen. De SwiftKey Flow-functie, waarmee je met je vinger of letters veegt om woorden te maken, wordt in eerste instantie alleen voor de iPhone, waaronder de nieuwe iPhone 6 Plus, en iPod uitgebracht.

SwiftKey voor iOS 8 wordt op 17 september in de App Store verwacht maar zal op dat moment alleen de Engelse, Portugese, Franse, Duitse, Italiaanse en Spaanse taal ondersteunen. Wanneer de Nederlandse taal toegevoegd wordt is nog niet duidelijk. Naast SwiftKey worden ook de on-screen keyboards van Swype en Flesky verwacht voor iOS 8. De lanceerdata van deze apps zijn nog niet bekend.

Reacties (0)