Samsung reageert op verkoopverbod Galaxy Tab 10.1

10 augustus 2011 2 Minuten 2 Reacties
Galaxy-Tab-10-1-nieuw

Het zijn zware tijden voor Samsung; In nagenoeg elk land wordt ze aangeklaagd door Apple om het schenden van patentrechten en het kopiëren van productdesigns, wat gisteren geresulteerd heeft in een verkoopverbod van de Galaxy Tab 10.1 in Europa. Samsung heeft inmiddels gereageerd op de uitspraak van de Duitse rechtbank.

De volledige reactie die Samsung aan Slashgear gaf lees je na de break, maar opvallend is dat Samsung blijkbaar helemaal niks afwist van de aanvraag voor een verkoopverbod. Ook heeft het merk naar eigen zeggen helemaal geen mogelijkheid gehad om zichzelf te verdedigen of bewijs te tonen. Het lijkt erop dat het nu echt hard tegen hard wordt aangezien Apple dus via alle mogelijke manieren, ook achter de rug van Samsung om, probeert de betreffende producten van de markt te halen. Maar, Samsung zegt absoluut niet op te geven en verzekert dat de mobiele apparaten van het merk voor iedereen beschikbaar zullen zijn. Helaas moet Samsung bij een hoger beroep waarschijnlijk wel een maand wachten op een nieuwe uitspraak en in de tussentijd mag de tablet niet verkocht worden.

Samsung is disappointed with the court’s decision and we intend to act immediately to defend our intellectual property rights through the ongoing legal proceedings in Germany and will continue to actively defend these rights throughout the world. The request for injunction was filed with no notice to Samsung, and the order was issued without any hearing or presentation of evidence from Samsung. We will take all necessary measures to ensure Samsung’s innovative mobile communications devices are available to customers in Europe and around the world. This decision by the court in Germany in no way influences other legal proceedings filed with the courts in Europe and elsewhere.

De verkopen in landen waar de Galaxy Tab 10.1 al verkrijgbaar was liepen tot nu toe zeer voorspoedig en in Nederland wordt de tablet vandaag officieel door Samsung gepresenteerd. Tja, ze hadden de dag niet beter uit kunnen kiezen.

Update 12/08 10.45: Samsung gaat in hoger beroep wat op 25 augustus voor de rechter komt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

quorumz

quorumz
10 augustus 2011 om 20:20

hm waar/wanneer was die officiele presentatie in NL? filmpjes? tekst over te vinden? (ik kreeg een reactie van samsung dat ze niet wisten wanneer de 32gb versies beschikbaar zouden komen terwijl je grappig genoeg deze types wel kon selecteren bij het aanmaken van het ticket)

Inloggen


11 augustus 2011 om 01:26

Deze presentatie is helaas gecanceled.. de reden kun je wel verzinnen denk ik 🙂

Inloggen