Samsung koopt Kngine, een bedrijf gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie

07 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-logo

Samsung heeft een Egyptische startup overgenomen genaamd Kngine. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie. Kngine wil dat dergelijke intelligentie zich net zo kan ontwikkelen als een mens en dus leert van de dingen die de AI doet.

Samsung neemt Kngine over

Samsung heeft het Egyptische bedrijf Kngine overgenomen. Dit bedrijf wil ervoor zorgen dat kunstmatige intelligentie zich net zo ontwikkeld als een mens en dus leert van de dingen die die doet. Zo moet deze AI (artificial intelligence) in staat zijn antwoorden te geven op vragen door documenten, boeken, handleidingen, het internet en meer door te nemen. De AI hakt de vragen op in delen en gaat per deel op zoek naar de juiste informatie. Vervolgens rangschikt die de info, waarna die gepresenteerd kan worden aan de gebruiker.

Opvallend is dat het Zuid-Koreaanse bedrijf al in 2014 geld investeerde in Kngine, samen met onder meer de Egyptische tak van Vodafone. De overname heeft overigens eind vorig jaar al plaatsgevonden en is gedaan door Samsung Research America. Deze tak van de fabrikant heeft nu honderd procent van de aandelen in handen. Dit is overigens niet de eerste keer dat het bedrijf investeert in kunstmatige intelligentie. Eerder werd Fluently al gekocht en werd er geld geïnvesteerd in het AI-bedrijf Reactor Labs.

Reacties (0)