Samsung investeert 9 miljard dollar in de iPhone 8

02 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
iPhone 7 scherm

Samsung investeert 9 miljard dollar in de iPhone 8, meldt BGR. Naar verluidt krijgt de volgende iPhone een oled-scherm en deze schermen worden net als sommige andere onderdelen besteld bij Samsung.

iPhone 8 krijgt oled-scherm

De iPhone is voor Samsung een grote order. Voor de tientallen miljoenen oled-schermen van het nieuwe vlaggenschip van Apple is waarschijnlijk een nieuwe fabriek nodig. Samsung heeft in ieder geval al het geld nodig om zijn productie van oled-schermen uit te breiden, om aan de vraag van Apple te kunnen voldoen.

Betere kwaliteit

Samsung zelf gebruikt al jaren oled-schermen in zo’n 70 procent van zijn eigen Galaxy-smartphones; niet alleen de high-end modellen. Ze worden alom bewonderd; reviewers hebben de recente Galaxy S- en Galaxy Note-modellen hierom bejubeld. De oled-schermen zijn volgens objectieve maatstaven beter dan de schermen van de iPhones die gelijktijdig zijn uitgekomen. Aan dat verschil wil Apple dus nu wat doen, door ook diezelfde oled-schermen van uitmuntende kwaliteit te gaan gebruiken in de toekomstige iPhone 8. Zo kan de iPhone 8 op dit onderdeel opboksen tegen de Samsung Galaxy S8, die uiteraard ook een oled-scherm bezit.

Samsung grootste producent

Er zijn meer fabrikanten van oled-schermen, maar Samsung heeft zo’n beetje 95 procent van de markt in handen. Gezien de massale aantallen schermen die Apple nodig heeft, kan Apple dus niet om Samsung heen voor het bestellen van dit belangrijke onderdeel.

Advertentie

160 miljoen telefoonschermen

De geruchtenmachine meldt dat Apple en Samsung al twee contracten hebben getekend voor totaal 160 miljoen oled-schermen. Apple zou al 4,3 miljard dollar hebben neergeteld voor 60 miljoen schermen. Voor de rest moet Samsung nu hevig investeren in zijn productielijnen.

Reacties (0)