Samsung brengt slimme assistent Bixby naar koelkast

15 mei 2017 2 Minuten 0 Reacties
Bixby Samsung

Vandaag heeft Samsung de Family Hub 2.0 koelkast aangekondigd. Daarop installeert het standaard zijn slimme assistent Bixby.

Bij de lancering van digitale assistent Bixby maakte Samsung al bekend dat het daar een grootste toekomst voor in gedachten had. De assistent zou geïntegreerd moeten worden in alle toekomstige apparaten van het bedrijf, die dan allemaal met de stem bestuurbaar moeten worden. Nu lanceert Samsung, na de Galaxy S8 en S8+ telefoonseen nieuw product dat van de assistent voorzien is.

Bixby-koelkast

Vandaag heeft Samsung de Family Hub 2.0 koelkast aangekondigd, waar Bixby op geïnstalleerd is. Modellen die reeds verkocht zijn worden middels een software update van de assistent voorzien. Met de assistent zullen consumenten naar het weer kunnen vragen, maar ook vragen wat er in de koelkast zit. Middels drie ingebouwde camera’s wordt dat vastgelegd.

De Family Hub koelkasten zijn niet in Nederland verkrijgbaar en lijken voorlopig ook niet naar ons land te komen. Samsung heeft Bixby ook nog niet in het Nederlands beschikbaar gemaakt en dus is het de vraag wanneer dat wel het geval zal zijn.

Advertentie

Digitale assistent

Met Bixby mengt Samsung zich op de steeds drukkere markt van digitale assistenten. Apple heeft bijvoorbeeld al Siri, Microsoft heeft Cortana en Amazon heeft Alexa. Bixby onderscheidt zich van de concurrentie door niet met vaste commando’s te werken. Daardoor zouden gesprekken natuurlijker moeten verlopen.

Afgezien van een koelkast, lijkt Samsung ook al van plan te zijn om Bixby naar een slimme speaker te brengen. Een recente patentaanvraag liet zien dat Samsung overweegt een apparaatje met display uit te brengen, waarmee Bixby bestuurd kan worden. Toch heeft de Zuid-Koreaanse technologiereus nog wel wat werk te verrichten alvorens het zich wereldwijd op deze markt kan mengen. De digitale assistent is tot nu toe namelijk alleen beschikbaar in het Koreaans. Later deze maand zou de digitale assistent in het Engels beschikbaar moeten worden gemaakt. Daarna is het de bedoeling om geleidelijk ook andere talen te gaan ondersteunen. De planning van Samsung is daarbij niet bekend.

Reacties (0)