Rotterdam wil augmented reality-app voor inwoners

28 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
pokemon-go-iphone-x

Rotterdam onderzoekt de mogelijkheden om inwoners meer te laten bewegen door middel van een augmented reality-app. Zo wil de stad de bewegingsarmoede onder de inwoners aanpakken.

De sportdeelname van de inwoners van Rotterdam loopt al jaren achter op het landelijk gemiddelde. Daarom onderzoekt de stad momenteel of het de inwoners kan laten bewegen met een augmented reality-app dat vergelijkbaar is met Pokémon Go.

Rotterdam onderzoekt of het door middel van een app met een spelelement inwoners meer kan laten bewegen. Met name in achterstandswijken zou er veel bewegingsarmoede te vinden zijn. Het idee werd geopperd tijdens de Health Innovation Challenge dat in oktober plaats heeft gevonden. Hier konden bedrijven en burgers plannen aandragen om Rotterdam gezonder te maken.

Augmented reality-app moet inwoners belonen

Volgens Sven de Langen, de Rotterdamse wethouder die zich bezighoudt met gezondheid, wordt er onderzocht of een augmented reality-app zoals Pokémon Go voor alle leeftijdsdoelgroepen kan worden ingezet. Dit vertelde de wethouder tegen de Telegraaf. De stad wil graag gebruikmaken van de app om beweging te belonen door bijvoorbeeld in het spel te sparen voor activiteiten of producten.

Advertentie

Toen Pokémon Go vorig jaar werd uitgebracht gingen mensen over de hele wereld de straat op om de virtuele beestjes te verzamelen. Alhoewel dit soms gevaarlijke situaties opleverde, doordat mensen niet goed uitkijken op straat, waren mensen wel massaal buiten aan het bewegen. Dergelijke augmented reality-spellen kunnen dan ook prima in de strijd tegen bewegingsarmoede worden ingezet. De tijd zal het leren of de inwoners van Rotterdam op een dergelijke augmented reality-app zitten te wachten.

Reacties (0)