‘RIM lanceert nieuwe 7 inch en 10 inch PlayBook in 2012’

17 januari 2012 1 Minuut 0 Reacties
PlayBook-tablet

RIM heeft het niet gemakkelijk de laatste tijd. De verkopen van de BlackBerry PlayBook blijven ver achter op de planning, de verkoop van BlackBerry smartphones laat te wensen over, en de ontwikkeling van het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem wil maar niet vlotten. 2012 moet een ommekeer voor de fabrikant brengen en één van de productgroepen waar de winst behaald moet worden is tablets.

Volgens een uitgelekte roadmap, welke in handen is gekomen van N4BB, komt RIM in 2012 met twee nieuwe tablets; een 7 inch en een 10 inch PlayBook variant. Het 7 inch model moet in april verschijnen en is uitgerust met een 3G module. Het 10 inch model zou gepland staan voor december van dit jaar en moet over een 4G (LTE) module beschikken. Dat de 7 inch versie niet over 4G beschikt zou komen door beperkingen van de chipset die gebruikt wordt. Verdere hardware specificaties ontbreken nog, maar volgens recente geruchten zou in ieder geval de resolutie verhoogd worden.

Tijdens CES 2012 toonde RIM versie 2.0 van het PlayBook OS. Deze versie voegt eindelijk de native mail, contacten en agenda applicaties toe waardoor de PlayBook een stuk completer en volwassener wordt. PlayBook OS 2.0 moet in februari beschikbaar zijn voor PlayBook bezitters. BlackBerry 10 moet de volgende stap zijn en een compleet nieuwe ervaring bieden. De verwachting is dat RIM tijdens het Mobile World Congres volgende maand een preview van het nieuwe besturingssysteem geeft.

Reacties (0)