Probleem met schermgevoeligheid OnePlus 3 en 3T heeft lage prioriteit

01 december 2016 1 Minuut 0 Reacties
oneplus-3-retina-lek

Het kan zijn dat het scherm van de OnePlus 3 of 3T langzaam op je aanraking reageert. Dat probleem is bekend bij de fabrikant van de toestellen, maar heeft momenteel een lage prioriteit. Het implementeren van de functies van Android 7.0 Nougat krijgt voorlopig voorrang.

OnePlus 3 en 3T: probleem met schermgevoeligheid

Veel eigenaars van de OnePlus 3 en OnePlus 3T hebben gemeld dat de apparaten last hebben van een vertraging wanneer er van het touchscreen gebruikgemaakt wordt. Het probleem met de schermgevoeligheid is inmiddels bekend bij de fabrikant, maar voorlopig wordt er nog niets aan het probleem gedaan. Dat meldt de fabrikant zelf op Twitter, waar de directeur van OnePlus aangeeft dat het implementeren van de functies van Android 7.0 Nougat voor nu nog voorrang heeft. Daarna wordt er mogelijk pas wat aan het probleem gedaan.

Het probleem heeft te maken met de input op het touchscreen. Wanneer je het scherm aanraakt om iets te bewerkstelligen, dan reageert een toestel meestal zo’n vijftig milliseconden later. Maar bij de OnePlus 3 en 3T is dat vaak het dubbele aantal milliseconden, zo niet langer. Dat betekent dat het apparaat vaak niet heel soepel draaien, ook al zou de rest van de hardware dat wel moeten toelaten. Middels een firmware-update kan het probleem worden verholpen — je hoeft hiervoor geen reparatie te laten uitvoeren. Het wachten is nu op de update.

Reacties (0)