Pokémon GO heeft inmiddels meer dan 1,2 miljard dollar omgezet

03 juli 2017 1 Minuut 0 Reacties
Pokémon GO

Hoewel Pokémon GO lang niet meer het wereldwijde fenomeen is dat het ooit was, zorgt het spel er nog wel voor dat er genoeg omgezet wordt gedraaid. De augmentedrealitytitel heeft in totaal 1,2 miljard dollar binnengehaald en is 752 miljoen keer gedownload.

Pokémon GO brengt veel geld in het laatje

Pokémon GO mag dan misschien niet meer het wereldwijde fenomeen zijn dat het ooit was, toch brengt het augmentedrealityspel nog altijd veel geld in het laatje. Op dit moment heeft de game 1,2 miljard dollar binnengehaald en is die 752 miljoen keer gedownload, blijkt uit cijfers van Apptopia. Over heel 2016 heeft GO een omzet behaald van 960 miljoen; ondanks het feit dat het spel ook niet meer dagelijks wordt genoemd in de media, weet het dus nog steeds behoorlijk wat geld om te zetten. GO is nog steeds behoorlijk populair.

Dat heeft onder meer te maken met het feit dat ontwikkelaar Niantic Inc. constant nieuwe features blijft toevoegen. Zo werd er onlangs een groot aantal Pokémon toegevoegd die spelers kunnen vangen en zijn er inmiddels veranderingen doorgevoerd aan de manier waarop gyms werken en hoe je gyms neer kunt halen. Verder meldt Apptopia dat Pokémon Go maandelijks zestig miljoen spelers heeft. Twintig procent daarvan opent de app dagelijks. Op haar hoogtepunt had de game maandelijks honderd miljoen spelers.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)