Pocket op iOS krijgt tekst-naar-spraak-functie

20 juli 2015 1 Minuut 0 Reacties
pocket

De ontwikkelaar van de populaire leesapplicatie Pocket heeft bekendgemaakt dat de app een tekst-naar-spraak-functie krijgt. De nieuwe feature is nu beschikbaar in de vorm van een update voor de applicatie, die je kunt downloaden via de App Store.

Pocket voor iOS: tekst-naar-spraak-functie nu beschikbaar

De app Pocket is een handige app voor het bewaren van artikelen. Zie het als een uitgebreid bladwijzersysteem (of favorietensysteem, wanneer je nog steeds gebruikmaakt van Internet Explorer) waar je artikel in kunt opslaan. Je kunt artikelen vanuit allerlei bronnen opslaan in Pocket, bijvoorbeeld vanuit je favoriete browser, maar ook vanuit Twitter, Flipboard, Pulse en Zite. Bovendien kun je vanuit je tablet, smartphone of pc bij alle artikelen die je hebt opgeslagen, aangezien de Pocket-applicatie alles lekker in de onzichtbare cloud opslaat.

En hoe handig Pocket soms ook is of kan zijn, we kunnen er op sommige moment nog steeds niets mee. Bijvoorbeeld wanneer je vaak gaat joggen of aan een andere sport doet, wanneer je aan het koken bent of wanneer je gewoon even je ogen de rust wil geven die ze hebben verdiend – heel de dag naar een schermpje staren heeft immers nog nooit voordelen opgeleverd. Daarom introduceert de ontwikkelaar achter de app de tekst-naar-spraak-functie. Pocket is dankzij de nieuwe update in staat je opgeslagen artikelen voor te lezen.

De nieuwe functie heet Listen. Je kunt ervoor kiezen een compleet artikel voor te laten lezen of slechts een bepaalde paragraaf. Of kun je de voorleessnelheid aanpassen. Buiten dat beschikt Listen over de mogelijkheid een taal te herkennen, zodat je – ongeacht de taal – van allerlei artikelen kunt genieten. Om Listen te gebruiken, druk je op die drie puntjes die naast elkaar staan bij het artikel, om vervolgens op Listen (TTS) te tappen. Vanaf dat moment zal Pocket het artikel gaan voorlezen die jij hebt uitgekozen – simpeler kan niet.

Pocket

Reacties (0)