Oude Apple Pencil werkt niet met nieuwe iPad Pro

31 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
Apple-Pencil

Het is helaas niet mogelijk dat je je oude Apple Pencil gebruikt in combinatie met de Apple Pro-modellen die dinsdag zijn aangekondigd. Ben je dus van plan zo'n nieuwe Pro te kopen en wil je je Pencil-functionaliteit behouden, dan dien je de nieuwe versie van de accessoire te kopen.

iPad Pro 11 en 12,9 met Apple Pencil 2

Mocht je van plan zijn om één van de twee nieuwe iPad Pro-modellen te kopen, dan hebben we slecht nieuws: ze werken namelijk niet met de oude Apple Pencil. Wil je de tablets op dezelfde manier gebruiken zoals je daarvoor ook al deed, dan moet je dus extra geld investeren voor de Pencil 2 die Apple eveneens tijdens het evenement van dinsdag heeft aangekondigd. De originele Pencil moet worden opgeladen via een Lightning-poort. En de nieuwe Pro-modellen hebben geen Lightning-poort aan boord.

In plaats daarvan wordt de nieuwe Apple Pencil nu draadloos opgeladen, door het magnetisch te verbinden met de iPad Pro. Dat klinkt dus ergens logisch, maar het blijft toch zonde dat je thuis gewoon een perfect werkende Pencil hebt liggen die vervolgens niet gebruikt kan worden op nieuwe hardware. Voor de opladen had nog een andere oplossing bedacht kunnen worden. Haal je zo’n nieuwe Pencil in huis? Houd er dan rekening mee dat je die niet kunt gebruiken in combinatie met de eerdere uitgebrachte iPad Pro’s.

Reacties (0)