Oppo presenteert smartphonecamera met 10x hybride zoom

16 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
oppo-10x-hybride-zoom

Het Chinese merk Oppo heeft een smartphonecamera met 10x hybride zoom gepresenteerd in de vorm van een teaser voor de toekomst. De technologie zit verwerkt in een cameramodule met drie sensoren, bestaande uit verschillende lenzen.

Mogelijk horen we tijdens MWC 2019 meer hierover.

10x hybride zoom van Oppo

Tijdens Mobile World Congress 2017 presenteerde Oppo een smartphonecamera die tot vijf keer ‘lossless’ kan inzoomen. Hoewel we deze technologie nog niet op een smartphone van het bedrijf zijn tegengekomen, heeft de fabrikant de techniek waarschijnlijk wel doorontwikkeld. Dat heeft nu geresulteerd in een smartphonecamera die tot tien keer kan inzoomen via hybride mogelijkheden, variërend van 15,9 millimeter tot 159 millimeter. De technologie zit verwerkt in een cameramodule met drie sensoren aan boord.

Een sensor is de ultra-wide camera, de tweede is de hoofdcamera, terwijl de derde een periscoop is die is voorzien van optische zoom. Mogelijk kan die camera tot drie keer optisch inzoomen. Samen moet deze constructie ervoor zorgen dat je naadloos van 1x tot 10x kunt inzoomen. De hoofdcamera en de periscoop zijn overigens nog voorzien van een optische beeldstabilisator, wat de beeldkwaliteit ten goede moet komen. Helaas is op moment van schrijven niet bekend wanneer de camera-indeling wordt toegevoegd aan een smartphone.

Reacties (0)