Oppo en Xiaomi tonen frontcamera onder het scherm

03 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
oppo-camera-onder-scherm

Oppo en Xiaomi hebben smartphones laten zien die zijn voorzien van camera's onder het scherm. Er is dus geen cameragat aanwezig. De telefoons hebben geen uitschuifbare camera en geen notch, en halen ook geen rare fratsen uit om dit te bewerkstelligen.

Camera’s onder het scherm

Na de notch, het cameragat en de meest recente trend van de uitschuifbare of uitklapbare camera (zoals op de OnePlus 7 Pro, Oppo Reno, Asus Zenfone 6 en Samsung Galaxy A80), zien we nu de eerste tekenen van een nieuwe trend: de camera onder het scherm. Zowel Oppo als Xiaomi hebben eerste toestellen met deze technologie aan boord gepresenteerd. De smartphones hebben geen extra onderdelen of rare fratsen: op het beeldmateriaal is duidelijk te zien dat de camera onder het smartphonescherm zit.

Advertentie

De kwaliteit van de foto’s laat vooralsnog iets te wensen over, omdat het nu nog niet in de buurt komt van de huidige frontcamera’s. In de tweede video, van Xiaomi, zien we twee versies van de Xiaomi Mi 9: eentje met notch en eentje zonder, maar allebei dus wel met een frontcamera. Het is op moment van schrijven niet duidelijk wanneer Oppo, Xiaomi of andere smartphonefabrikanten met dergelijke smartphones op de proppen komen. Op camera’s onder het scherm moeten we dus nog voorlopig even wachten.

Reacties (0)