Onofficiële Pixel Launcher staat in Google Play als Rootless Launcher

27 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
rootless-launcher-pixel

Voor de mensen die geen Google Pixel-smartphone hebben, maar wel graag de Pixel Launcher willen gebruiken, is er nu de Rootless Launcher. Deze launcher brengt nagenoeg alle Pixel-functies naar niet-Pixel-smartphones. Je vindt de app gewoon in Google Play.

Download de Rootless Launcher

In de Google Play Store vind je sinds dit weekend de Rootless Launcher, een versie van de Pixel Launcher die geschikt gemaakt is voor niet-Pixel-smartphones. Naast deze app heb je ook de Rootless Pixel Bridge-app nodig voor volledige functionaliteit, maar Rootless zal die automatisch voor je downloaden. Over het algemeen brengt Rootless dus nagenoeg alle Pixel Launcher-functies naar andere smartphones, met nog wat toevoegingen. Ook ziet niet alles er precies hetzelfde uit, maar dit hoeft niet voor grote problemen te zorgen.

Wel krijg je toegang tot de At A Glance-widget, met dezelfde layout voor het thuisscherm en dezelfde veeg naar boven voor een identieke app-lade. Verder is het voor gebruikers mogelijk verschillende thema’s te selecteren en zelfs de app-iconen te veranderen. Daarnaast is de grootte van het icoon aan te passen en kun je ervoor kiezen notificatiepuntjes te weergeven of niet. Deze launcher is misschien niet net zo uitgebreid als Nova of Action, maar hij is wel gratis en gebruikers kunnen zo zien hoe het is om een Pixel-smartphone te gebruiken.

Rootless Launcher


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)